Soor is een Muziek-app vervanger gemaakt om met één hand te besturen

2 maart 2019, 13:33
2 min leestijd
Soor is een Muziek-app vervanger gemaakt om met één hand te besturen
Soor ▹

Soor ▹

€ 7,99

Soor is een vervanger van de standaard Muziek-app en importeert al jouw albums, artiesten en nummers uit Apple Music. Vooral de eenhandige bediening valt in de smaak.

Lees verder na de advertentie.

Soor: een Muziek-app vervanger

Aan muziekspelers voor de iPhone geen gebrek. De meeste programma’s doen echter grotendeels hetzelfde, waardoor ze vaak niet zo interessant zijn. Deze vlieger gaat niet op voor Soor. De nieuwe muziekspeler doet namelijk een paar dingen beter dan Apples eigen Muziek-app.

Te beginnen met de eenhandige bediening. Soor is ontworpen vanuit de gedachte dat je altijd met één hand een nieuw nummer of album moet kunnen opzetten. Zo kun je menu’s aan de bovenkant van het scherm bedienen door op het display naar beneden te vegen.

Bovendien zit je niet te prutsen met verschillende tabbladen, omdat Soor uit één venster bestaat. Op dit scherm vind je je meest afgespeelde nummers, albums en je totale catalogus. Je zult daarom vooral door de app scrollen, in plaats van tikken.

Lees ook: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Eenhandige bediening

Een andere handige toepassing voor eenhandige bediening is het universele zoekvenster. Of je nu door liedjes aan het scrollen bent of de songtekst van een nummer bekijkt: wanneer je het scherm naar beneden veegt en loslaat, opent het zoekvenster. Dit werkt net zo als in iOS.

Soor 2

Bovendien beschikt Soor over drag & drop. Nieuwe afspeellijsten maak je dus aan door albums of losse tracks naar een playlist toe te vegen. Verder beschikt de app over standaardthema’s: een lichte, en twee donkere tinten.

Om Soor te gebruiken heb je een Apple Music-abonnement nodig. Tijdens het opstarten geef je eenmalig toestemming aan de muziekspeler om deze gegevens (je liedjes, afspeellijsten en albums) te importeren.

Downloaden

Al met al is Soor dus een degelijke vervanger van de Muziek-app, al ontbreekt momenteel nog een iPad-versie. Daarnaast is de app met zijn prijskaartje van 10,99 euro allesbehalve goedkoop. Tot slot zou het maar zo kunnen dat Apple de pluspunten van Soor binnenkort aan de Muziek-app gaat toevoegen.

Soor ▹

Tanmay Sonawane

€ 7,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu