Studenten opgelet: met deze apps krijg je studentenkorting
Michel van 't Klaphek

Het studentenleven is leuk, maar ook duur. Er zijn gelukkig meer dan genoeg iOS-apps waardoor jij kunt besparen op aankopen. Dit zijn de drie beste studentenkorting-apps op een rij.

De beste studentenkorting-apps

Het studentenleven heeft zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant ga je een superleuke tijd tegemoet, leer je nieuwe mensen kennen en gaan er onwijs veel deuren voor je open. Ook is er iedere avond weer genoeg te doen, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Het nadeel van student zijn is dat al deze activiteiten wel geld kosten. Wees daarom wijs en bespaar waar je kunt met deze studentenkorting-apps voor je iPhone en iPad.

1. Scoupy

Scoupy richt zich niet specifiek op studenten, maar op iedereen. Daardoor is de app echter niet minder nuttig. Met Scoupy krijg je namelijk kortingen op tal van actieproducten. Van kauwgom, deodorant tot aan scheermesjes: het komt allemaal voorbij.

Scoupy is gratis en verdient geld aan bedrijven die betalen om hun producten in de etalage te zetten. Het werkt heel simpel: je zoekt in de Scoupy-app welk actieartikel je wil aanschaffen en haalt dit vervolgens bij een willekeurige winkel. Je scant daarna de bon en barcode van het product via de app of website, en wordt binnen twee dagen uitbetaald.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het kortingsaanbod wordt dagelijks ververst, waardoor er altijd genoeg keuze is. Het maakt niet uit waar je de producten haalt, al moet je bij online aankopen wel rekening houden met eventuele verzendkosten.

Scoupy

SCOUPY

8,6 (419 reviews)
Gratis via App Store

2. Knaek

Knaek is vergelijkbaar met de CJP-Cultuurkaart, maar dan voor studenten. Je betaalt een vast bedrag per collegejaar (20 euro), waarna je kunt profiteren van kortingen bij deelnemende bedrijven. Zo betaal je bijvoorbeeld geen aansluitingskosten bij je telefoonabonnement, krijg je een gratis broodje bij Bakker Bart of 25 procent korting op een knipbeurt. Ook zijn er meer studentikoze kortingsacties, zoals een meter bier voor tien euro of twee shots voor de prijs van één.

Studentenkorting-apps-knaek

De meeste acties zijn enkel geldig op vertoon van je collegekaart in combinatie met de Knaek-app. Extra handig is dat je ook bij online aankopen kunt profiteren van kortingen. Je krijgt dan een gedeelte van het aankoopbedrag teruggestort. Knaek is actief in iedere grote studentenstad, maar het aanbod aan acties wisselt onderling wel sterk.

Knaek

Knaek Promotions B.V.

7,4 (77 reviews)
Gratis via App Store

3. Studis

Studis is gemaakt door studenten aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en is vergelijkbaar met Knaek, maar dan gratis. Je kunt onder meer met korting naar de kapper, gratis drankjes claimen en zelfs met korting rijlessen. Studis doet ongeveer hetzelfde als Knaek, maar er zijn enkele verschillen.

Het grootste verschil is dat Studis gratis is: bedrijven betalen geld om in het kortingsoverzicht te staan. Aangezien de app gemaakt is door HvA-studenten, wordt dit geld enkel gebruikt voor de ontwikkeling van de applicatie. Daarnaast worden enkele goede doelen gesteund, zoals de ‘Make a Wish Foundation’.

Ook beschikt Studis over de mogelijkheid om alle lopende kortingsacties op een kaartje te zien, wel zo handig. Helaas kun je geen korting krijgen bij online aankopen, wat bij Knaek wel mogelijk is. Een ander nadeel is het feit dat de kortingsacties nauwelijks geüpdatet worden.

STUDIS app

Hogeschool van Amsterdam

2 (1 reviews)
Gratis via App Store

Maandthema Back to School

De hele maand augustus bereidt iPhoned studenten, aankomende studenten en scholieren voor op het nieuwe schooljaar. Van de beste apps om gefocust te blijven, gezond koken tot aan hoe iPads en iPhones nuttig zijn in de klas: het komt allemaal voorbij. Deze artikelen schreven wij eerder:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.