Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

PlayOff schakelt Apple Music automatisch over van je Mac naar iPhone

16 maart 2019, 13:16
2 min leestijd
PlayOff schakelt Apple Music automatisch over van je Mac naar iPhone
PlayOff

PlayOff

€ 1,99

Reviewscore

7

Met Spotify kun je muziek vanaf je Mac direct verder laten spelen op je iPhone, en vice versa. Met Apple Music is dit niet mogelijk, tenzij je deze app downloadt.

Lees verder na de advertentie.

PlayOff: Apple Music verder spelen op je iPhone

Dankzij de functie Handoff kun je op je Mac beginnen met een mailtje, een pagina in Safari bekijken of een afspraak inplannen in je Agenda en direct doorgaan op je iPhone. Jammer genoeg werkt dit niet met Apple Music, maar daar heeft een slimme app-maker een oplossing voor gevonden.

Met PlayOff kun je namelijk naar een nummer luisteren, je werkplek verlaten en geen beat missen als je overschakelt naar je telefoon. De app werkt heel simpel en doet precies wat je verwacht. Hij onthoudt hoe ver je in het nummer was en gaat door met spelen op je smartphone. Zo werkt het:

  1. Installeer PlayOff op je Mac en download de app op je iPhone;
  2. Koppel beide apparaten door de aanwijzingen op het scherm te volgen;
  3. Je kunt beginnen met luisteren.
PlayOff 1

Helaas werkt de app nog niet met albums en afspeellijsten samen. Je kunt dus alleen het huidige nummer verder spelen op je iPhone, maar niet meerdere tracks. Ook mag de afstand tussen je Mac en telefoon niet te lang zijn, want PlayOff gebruikt een bluetooth-verbinding.

Dit wordt er binnenkort verbeterd

De maker van de app heeft laten weten in de toekomst afspeellijsten te gaan ondersteunen. In toekomstige updates wordt ook de iPad toegevoegd en houdt PlayOff rekening met AirPods. Nu moet je de draadloze oordopjes nog handmatig aan de app koppelen.

PlayOff voor de Mac is gratis te downloaden, terwijl de iPhone-versie 2,29 euro kost. Het idee van PlayOff is ontzettend tof, maar het risico is dat Apple de functie binnenkort kopieert in Music zelf. Indien je echter veel muziek luistert en de prijs van een kop koffie kunt missen, ga je ongetwijfeld plezier hebben van PlayOff.

PlayOff

Martin Jr Powlette

€ 1,99 via App Store

PlayOff Classic

Martin Jr Powlette

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron afbeelding: iGeneration
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu