De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple stopt iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4-ondersteuning met iOS 10.3.2’

Lars Paijmans
29 maart 2017, 10:32
2 min leestijd
‘Apple stopt iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4-ondersteuning met iOS 10.3.2’

iOS 10.3.2 lijkt een grotere update te worden dan de naam doet vermoeden. Apple lijkt namelijk ondersteuning voor onder meer de iPhone 5 en vierde generatie iPad te stoppen. Waarom stopt Apple de iPhone 5 iOS 10.3.2 ondersteuning?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5 iOS 10.3.2 ondersteuning gestopt

Gisteravond verscheen de eerste bèta van iOS 10.3.2, een tussentijdse update die geen nieuwe functies zal introduceren. De grote veranderingen bewaart Apple immers voor updates die de naam iOS 11 of iOS 10.4 krijgen.

iPhone 5 iOS 10.3.2

Toen testers de bèta wilden installeren, viel al snel op dat dit op de iPhone 5, iPhone 5C en andere 32-bit apparaten niet mogelijk was. Ook de vierde generatie iPad valt hierdoor buiten de boot. Dit betekent dus dat iOS 10.3 de laatste iOS-update was voor de iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4.

Dit is opvallend, want normaal gesproken stopt Apple de ondersteuning voor apparaten bij een grote genummerde nieuwe iOS-versie. Apple lijkt echter een goede reden te hebben om met iOS 10.3.2 een uitzondering te maken.

Het einde van 32-bit apps en apparaten

Apple stopt met de komst van iOS 11 namelijk met de ondersteuning van 32-bit apps. Om deze overstap soepel te laten verlopen, is er sinds iOS 10.3 een nieuw menu in de instellingen aanwezig. Hier kun je zien welke 32-bit apps er op jouw iPhone staan, en later dit jaar dus niet meer werken. In de praktijk gaat het hier vaak om verouderde apps die al jaren niet meer bijgewerkt zijn.

Door alvast de 32-bit apparaten te schrappen met een tussentijdse update, kan Apple zich op WWDC 2017 volledig richten op iOS 11 en de voordelen van 64-bit apps en apparaten. Op de ontwikkelaarsconferentie krijgen we de nieuwe functies van iOS 11 te zien, samen met de volgende grote updates van macOS, watchOS en tvOS.

Ga na welke iOS-versie jouw toestel heeft

Benieuwd op welke iOS-versie jouw toestel momenteel draait? Bekijk dan ons iOS-update-overzicht voor een compleet overzicht en tips voor het bijwerken van de software van je iPhone (of iPad en iPod).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu