Oude iPads en iPhones krijgen iOS-update tegen gps-probleem

Dennis de Vries
23 juli 2019, 11:02
2 min leestijd
Oude iPads en iPhones krijgen iOS-update tegen gps-probleem

Eigenaren van een iPhone 4S, iPhone 5 en enkele oudere iPads krijgen een update van het besturingssysteem. De nieuwe software moet ervoor zorgen dat een fout in gps-software geen problemen oplevert. De updates zijn vanaf nu te downloaden.

iOS-update voorkomt probleem met gps

iOS 12.4 is niet de enige versie die gisteren door Apple werd uitgebracht. Ook iPads en iPhones die nog draaien op een oudere versie, kunnen een nieuwe versie tegemoet zien.

Apparaten die draaien op iOS 9.3.6 en iOS 10.3.4 krijgen een update om te voorkomen dat gps later dit jaar problemen oplevert. Onder de apparaten die een update krijgen, zitten onder andere de iPad 2 en iPhone 4S, die allebei acht jaar oud zijn.

ios update gps probleem

De update is nodig om te voorkomen dat de Apple-apparaten worden getroffen door de weekomwenteling in gps-software. Dit zorgt ervoor dat het weeknummer dat bijgehouden wordt in navigatieapparatuur weer teruggezet wordt naar nul, waardoor het apparaat denkt dat het weer het jaar 1999 is.

Veel navigatieapparaten zouden hierdoor in april dit jaar al in de problemen komen, en hebben voor die tijd een update ontvangen. Apples apparaten krijgen hier pas in november 2019 mee te maken.

Welke iPads en iPhones krijgen updates?

Dankzij de update voor de twee oudere iOS-versies blijft de tijdsaanduiding kloppen en werkt alles naar behoren. De update komt beschikbaar voor de volgende iPads en iPhones:

Beschikbaarheid iOS 10.3.4 update

  • iPhone 5
  • iPad, vierde generatie, 3g-model

Beschikbaarheid iOS 9.3.6 update

Update voor 3 november 2019

Als de update niet voor 3 november 2019 wordt geïnstalleerd, kan het zijn dat het apparaat geen goede locatie meer kan bepalen. Ook kunnen apps of functies, die afhankelijk zijn van de correcte tijd, problemen krijgen. Synchroniseren met iCloud of het ophalen van email kan hier bijvoorbeeld hinder van ondervinden.

Lees ook: zo update je iOS op jouw iPhone of iPad

Bij een iPad of iPod touch met alleen wifi zal het gps-probleem zich niet voordoen. Deze krijgen dan ook geen updates. Als je niet zeker weet welke versie van iOS jouw apparaat draait, kun je dat eenvoudig even checken. Ga naar de instellingen-app. Tik op ‘Algemeen’ en dan op ‘Over’. Het nummer dat naast ‘versie’ staat is de variant van iOS op jouw apparaat.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2
Apple iPad 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu