Refurbished

Lars Paijmans
3 min leestijd
Refurbished

De term refurbished is onlosmakelijk met Apple (en de iPhone in het bijzonder) verbonden, en steeds meer mensen ontdekken het als een goedkope manier om een iPhone in huis te halen. Op deze overzichtspagina zetten we de belangrijkste zaken rondom refurbished Apple voor je op een rijtje.

→ Refurbished iPhone kopen → Alles over refurbished iPhones

Wat is refurbished?

Refurbished smartphones of tablets zijn al eens gebruikt, maar voor de verkoop eerst zorgvuldig opgeknapt en opgepoetst. De toestellen worden gereviseerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Daarbij kun je denken aan een gloednieuwe accu of een nieuw scherm.

Lees verder na de advertentie.

De Engelse term refurbished laat zich in het Nederlands omschrijven als ‘gerenoveerd’. Deze definitie vertelt eigenlijk al waar refurbished voor staat.

Refurbished is dan ook niet hetzelfde als tweedehands. Omdat refurbished apparaten op belangrijke punten worden nagekeken en opgeknapt, ligt de kwaliteit dichter in de buurt van een nieuw product dan de gemiddelde tweedehands smartphone. Refurbished heeft diverse voordelen, zo krijg je bij een doorgaans 24 maanden garantie op een refurbished Apple device, wat niet het geval is als je deze tweedehands koopt. Het Keurmerk Refurbished werd in 2019 in het leven geroepen om consumenten meer zekerheid te geven. Inmiddels is dit keurmerk van toepassing op refurbished iPhones, iPads en MacBooks.

Wat is refurbished en waar moet je op letten bij een refurbished iPhone? iPhoned legt het uit

Deze refurbished Apple-producten zijn er

De meeste Apple-producten zijn refurbished aan te schaffen, waardoor je in elke categorie flink wat geld kunt besparen. Op deze pagina bespreken we de refurbished iPhone, refurbished iPad, refurbished MacBook en refurbished iMac. Lees gauw verder!

Refurbished iPhone

Steeds meer mensen kiezen voor om een refurbished iPhone te kopen en dat is niet zo gek. Het is een simpele manier om geld te besparen, maar je bent wel van kwaliteit verzekerd. Om je alles te vertellen over refurbished iPhones, hebben we de refurbished iPhone-pagina. Waarin we beschrijven wat de voor- en nadelen zijn van refurbished, waar je precies op moet letten en hoe het zit met de garantie.

→ Bekijk alle Refurbished iPhones

Refurbished iPad

Ook met een refurbished iPad kun je flink wat geld besparen. Het is aantrekkelijker dan een iPad tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats aanschaffen, want met refurbished ben je verzekerd van een kwaliteitscontrole. Hierdoor krijg je voor een schappelijke prijs een prima iPad, met de garantie dat deze nog jaren mee kan.

→ Bekijk alle refurbished iPads

refurbished ipad

Refurbished MacBook

Op zoek naar MacBook, maar wil je niet te veel betalen? Dan is een refurbished MacBook het overwegen waard. Het aanbod voor gereviseerde Apple-laptops is groot en het voordeel is dat de MacBook gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel voorzien van nieuwe onderdelen. Meer weten? In onze refurbished MacBook-koopgids zetten we alle informatie voor je op een rij.

→ Alles over refurbished MacBooks

Refurbished iMacs

Niet alleen de laptops van Apple kun je refurbished aanschaffen, ook de desktopcomputers van het bedrijf uit Cupertino zijn gereviseerd beschikbaar. Dat is ideaal, want nieuwe iMacs zijn vaak erg duur en daarom lang niet voor iedereen interessant. Met een refurbished iMac krijg je weliswaar niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel een betrouwbaar apparaat voor een lagere prijs. In onze koopgids vertellen we je er alles over.

→ Bekijk alle refurbished iMacs

Refurbished Apple Watches

Ook de Apple Watch is inmidddels refurbished verkrijgbaar. Deze gereviseerde smartwatches zijn een mooi accessoire voor je iPhone. Zeker als je jouw gezondheid in de gaten wilt houden en gezonder wil gaan leven. In onze speciale koopgids lees je alles wat je moet weten hierover.

→ Bekijk alle refurbished Apple Watches

Heeft dit artikel je geholpen?

Refurbished archief

Bekijk archief (50 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen