Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

Apple stopt reparatie en ondersteuning voor de iPhone 5

Lars Paijmans
1 november 2018, 8:58
1 min leestijd
Apple stopt reparatie en ondersteuning voor de iPhone 5

Apple neemt officieel afscheid van de iPhone 5. Het toestel wordt niet meer door Apple gerepareerd bij defecten en is nu officieel verouderd.

Lees verder na de advertentie.

Apple stopt iPhone 5 reparatie en ondersteuning

Hoewel Apple bekend staat om het langdurig ondersteunen van zijn apparaten, houdt het bedrijf een grens van vijf jaar aan. Als deze is overschreden, komt een product op de zogenaamde ‘Vintage en Obsolete’-lijst te staan.

iPhone 5 reparatie

Het verschil tussen Vintage en Obsolete geldt alleen voor Californië en Turkije, waar het bij wet verplicht is om apparaten twee jaar langer te ondersteunen dan in de rest van de wereld. In Nederland is de iPhone 5 vanaf vandaag dus Obsolete.

Dat betekent dat je niet meer naar een Apple Store kunt om het toestel te laten repareren of onderdelen te vervangen. Gebruik je de iPhone 5 nog en krijg je te maken met een defect? Dan is de enige optie om een andere reparateur te zoeken.

Waarom Apple stopt met repareren

Apple stopt het repareren van toestellen na vijf jaar, omdat er op die manier ruimte gemaakt kan worden voor nieuwe onderdelen. Bovendien zijn sommige onderdelen van oudere smartphones inmiddels zeldzamer geworden, waardoor het steeds prijziger wordt om een dergelijke reparatie uit te voeren.

Apple ondersteunt de iPhone 5 bovendien niet meer met iOS-updates, wat een andere sterke aanwijzing is dat het toestel eigenlijk aan vervanging toe is. De iPhone 5 zette destijds een nieuwe standaard door een nieuw design te introduceren, dat vervolgens ook door de iPhone 5S en iPhone SE gebruikt zou worden. Het 4-inch scherm vonden veel mensen toen nog gigantisch.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen