‘Apple werkt aan reparatieprogramma voor verouderde iPhones en Macs’

Michel van 't Klaphek
2 november 2018, 11:03
2 min leestijd
‘Apple werkt aan reparatieprogramma voor verouderde iPhones en Macs’

Heb je nog een kapotte iPhone 5 of oude MacBook met versleten accu in de kast liggen? Apple zou aan een speciaal reparatieprogramma werken om deze te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Apple Vintage-reparatieprogramma: alles wat je moet weten

Apple-apparaten kun je tot vijf jaar na aankoop laten repareren. Hierna ben je aangewezen op niet-officiële reparateurs. Alhoewel een periode van vijf jaar vergeleken bij andere fabrikanten al ontzettend ruim is, doet Apple hier nog een schepje bovenop.

Volgens bronnen kun je binnenkort ook iPhones en MacBooks die ‘Vintage’ zijn door het bedrijf laten repareren. Vintage-producten zijn vijf jaar of ouder. Dat zegt 9To5Mac op basis van een anonieme bron die op de hoogte is van de nieuwe plannen.

Het Vintage-reparatieprogramma zou binnenkort al van start gaan. Momenteel kun je deze klassiekers al laten fixen door Apple:

Vanaf 30 november zouden daar de iPhone 4S en 15 inch-MacBook Pro uit 2012 aan worden toegevoegd. Het reparatieprogramma wordt volgens de geruchten op 30 december compleet gemaakt met de volgende Apple-apparaten:

  • 13-inch MacBook Pro uit eind 2012
  • 13-inch MacBook Pro uit begin 2013

Zo kun je straks een afspraak maken

Om je verouderde iPhone of MacBook straks te laten repareren, ga je naar de Apple-website en maak je een afspraak bij een nabije Genius Bar of erkende Apple serviceprovider. Uiteraard kun je het apparaat ook opsturen.

Omdat het hier om oude producten gaat, zijn de te vervangen onderdelen niet altijd op voorraad. Houd er daarom rekening mee dat je het product ongeveer twee weken kwijt kunt zijn. Ook is het nog maar de vraag of het qua geld verstandig is om je oude iPhone of MacBook door Apple te laten repareren. Bij een onafhankelijke reparateur ben je doorgaans goedkoper uit, al weet je bij Apple wel zeker dat er honderd procent originele onderdelen gebruikt zijn.

MacBook Pro 2018 repareren

Apple geeft om het milieu

De MacBook Air (2018) en Mac mini (2018) zijn gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium. Apple bekommert zich steeds meer om het milieu en gebruikt daarom ook alleen hernieuwbare energie.

Het starten van een Vintage-reparatieprogramma valt perfect in dit rijtje. Er worden een hoop kostbare grondstoffen voor smartphones en laptops gebruikt, waardoor het beter is voor het milieu om hier zo lang mogelijk mee te doen, of je apparaat te recyclen. Zodra Apple het Vintage-reparatieprogramma officieel aankondigt, lees je dit uiteraard op iPhoned.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9To5Mac
Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu