Stappenplan: zo installeer je iOS 9 op je iPhone en iPad

Gijs Ettes
9 juni 2015, 13:25
2 min leestijd
Stappenplan: zo installeer je iOS 9 op je iPhone en iPad

Gisteravond was het dan eindelijk zover: de officiële onthulling van Apple Music, OS X El Capitan én iOS 9. Van laatstgenoemde is een bètaversie beschikbaar voor app-ontwikkelaars. Wij laten zien hoe je die installeert.

Lees verder na de advertentie.

In 10 stappen de iOS 9 bèta installeren

Alvorens je begint, is het belangrijk om te weten dat je lid moet zijn van Apple’s iOS Developer programma (99 dollar per jaar), anders is het sowieso niet mogelijk om de iOS 9 bèta te installeren. Bovendien is het installeren op eigen risico: bètaversies zitten immers altijd boordevol bugs. Verder moet je de beschikking hebben over een iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of een iPod touch van de 5e generatie. Is dat het geval, doorloop dan de stappen hieronder.

  1. Ga naar het Member Center op de ontwikkelaarswebsite van Apple;
  2. Klik op ‘Certificates, Identifiers & Profiles’ en ga vervolgens naar ‘iOS Apps > Devices’;
  3. Druk op het plusteken om je iPhone, iPad of iPod touch toe te voegen;
  4. Voer het UDID-nummer van je iOS-toestel toe. Dit vind je in iTunes wanneer je op het serienummer klikt dat je vindt bij de toestelinformatie;
  5. Bevestig de informatie en voltooi het registratieproces van je iOS-toestel;
  6. Ga vervolgens naar ‘Member Center > SDKs > iOS 9 > Download’, selecteer je toestel en download het zip-bestand;
  7. Pak het zip-bestand uit, zorg dat je de laatste versie van iTunes hebt geïnstalleerd en start het programma;
  8. Verbind nu je iPhone, iPad of iPod touch met je pc of Mac en selecteer deze in iTunes;
  9. Houd de shiftknop (pc) of optieknop (Mac) ingedrukt, klik op de knop ‘Update zoeken’ en kies het .ipsw-bestand dat je hebt uitgepakt;
  10. Druk op ‘OK’ om je iOS-toestel bij te werken. Na afloop start je toestel opnieuw en kun je gebruikmaken van de iOS 9 bèta.
ios 9 bèta installeren

Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat stappen nodig om de iOS 9 bèta te installeren op je iPhone, iPad of iPod touch. Bovendien is het installatiebestand met 1,96GB behoorlijk groot. Voordat je begint, raden we je dan ook aan om je goed in te lezen, een back-up te maken en te zorgen dat je iOS-toestel volledig is opgeladen. Zo voorkom je eventuele problemen tijdens de installatie.

Na de installatie van de iOS 9 bèta moet je je iOS-toestel opnieuw instellen en een nieuwe, zescijferige pincode kiezen. Ook moet je opnieuw je Apple ID invoeren en de koppeling met iCloud maken. Is dat gebeurt, dan kun je alle nieuwe features in de iOS-versie gaan ontdekken. Uiteraard zullen we de update grondig onder handen nemen en onze ervaringen delen in de aankomende iOS 9 preview. Houd iPhoned dus in de gaten!

Het laatste nieuws over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu