4 goede manieren om je iPhone 6 (Plus) te beveiligen

Wouter Nijsen
20 januari 2015, 19:01
3 min leestijd
4 goede manieren om je iPhone 6 (Plus) te beveiligen

Heb je net een gloednieuwe iPhone 6 (Plus), dan wil je hem natuurlijk goed beveiligen, zodat geen kwaadwillenden toegang hebben tot je contacten, foto’s, mails en andere gevoelige data. Met deze 4 tips is je iPhone 6 beveiligen kinderspel!

Lees verder na de advertentie.

1. Maak gebruik van Touch ID

Touch ID hackers

Touch ID werd op de iPhone 5S geïntroduceerd en uiteraard is de handige vingerafdrukscanner ook op de iPhone 6 te vinden. We raden je dan ook aan om ‘m te gebruiken, want het is verreweg de beste manier om je iPhone 6 te beveiligen. Het instellen van Touch ID is erg simpel: ga naar ‘Instellingen > Touch ID’ en kies voor ‘Voeg vingerafdruk toe’. Hierna moet je enkele keren je vinger scannen, zodat je iPhone deze kan registreren. Je bent overigens niet gebonden aan één vinger; je kunt tot maximaal 5 afdrukken gebruiken.

→ Check ons overzicht met de beste apps die samenwerken met Touch ID

2. Stel een toegangscode in

iPhone 6 beveiligen

Een nog simpelere manier om je iPhone 6 te beveiligen is het gebruiken van een toegangscode. Dit kun je doen door op je iPhone naar ‘Instellingen > Toegangscode’ te gaan. Tik hierna op ‘Zet code aan’ en voer dan een viercijferige code in. Wees je er echter wel van bewust dat dit niet de veiligste manier is en we raden je dan ook aan om een code te kiezen die moeilijk te raden is.

Wil je het lastiger maken voor anderen om je toegangscode te raden, dan kun je ervoor kiezen om ‘Eenvoudige code’ uit te schakelen vanuit hetzelfde scherm. Vervolgens kun je een wachtwoord kiezen dat zowel uit cijfers als letters bestaat en niet wordt beperkt tot vier cijfers. Vervolgens kun je aangeven of je iPhone direct om een code moet vragen als je ‘m weer inschakelt, of pas weer na enkele minuten of uren.

3. Download en installeer een beveiligings-app

Het ligt wellicht voor de hand, maar we raden je aan om de gegevens op je iPhone 6 ook te beveiligen met een beveiligings-app. Een goed voorbeeld hiervan is 1Password. Deze app slaat al je wachtwoorden, logins, bankrekeningnummers en andere persoonlijke gegevens op en versleutelt deze vervolgens met krachtige 256-bit encryptie. Je hoeft alleen je hoofdwachtwoord te onthouden en dus niet afzonderlijke codes voor bijvoorbeeld e-mail, social media en je bank.

Bovendien kan 1Password samenwerken met andere veelgebruikte iOS-apps en is Touch ID geïntegreerd, wat zorgt voor een extra beveiligingslaag. Het beste van alles is het overigens het feit dat de basisversie van 1Password gratis te gebruiken is.

1password

4. Tweestaps verificatie voor extra veiligheid

Normaal beveilig je je Apple ID met een wachtwoord, maar we raden aan om hier met twee-staps-verificatie een extra beveiligingslaag aan toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je twee keer moet inloggen: met je normale wachtwoord en vervolgens met een extra verificatiecode. Deze wordt naar jou persoonlijk toegestuurd en dien je in te voeren wanneer je je wilt inloggen. Hierdoor wordt je persoonlijke informatie een stuk beter beveiligd en dat is wel zo prettig als je veel gebruikmaakt van iCloud.

→ Lees meer over twee-staps-verificatie en hoe je dit kunt instellen

Apple Pay veilig door Secure Element in iPhone 6

Apple Pay video

Een unieke eigenschap van de iPhone 6 (Plus) is de mogelijkheid om met Apple Pay te betalen. Deze nieuwe betaalmethode werd vorig jaar in de VS geïntroduceerd en laat gebruikers supersnel contactloos betalingen uitvoeren. Apple Pay werkt nauw samen met Touch ID en de zogenoemde Secure Element-chip. Laatstgenoemde zit alleen in de iPhone 6 en 6 Plus verwerkt en beveiligt tijdens betalingen alle belangrijke informatie.

Voor ons is Apple Pay vooralsnog toekomstmuziek. De betaalfunctie is nog niet voor Nederland en België aangekondigd en onduidelijk is wanneer we er in ons land mee aan de slag kunnen. Mogelijk komt hier later in 2015 verandering is, maar op dit moment is contactloos betalen alleen mogelijk met enkele Android-toestellen en de betaalpassen van banken als ING en ABN Amro.

Hoe zorg jij dat je iPhone optimaal is beveiligd? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu