Heb je een simkaart liggen en ben je van plan om deze in een iPhone te plaatsen die je los aanschaft? Dat kan! Houd er wel rekening mee dat oudere (en vaak grotere) simkaarten niet in elke iPhone passen. Welke iPhone simkaart jij precies nodig hebt, beschrijven we hieronder.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Omvang iPhone simkaart verschilt per toestel

Bekijk per type iPhone welk type simkaart hierin past:

Normale simkaart:

  • De iPhone 3G(S) en ouder maakt gebruik van een normale simkaart

Micro-simkaart:

  • De iPhone 4 maakt gebruik van een micro-simkaart

Nano-simkaart:

iPhone simkaart op maat maken

Bij de meeste telefoonwinkels kun je kosteloos van een grotere simkaart een micro- of nano-simkaart laten maken. Daarnaast kun je bij het afsluiten van een nieuw abonnement expliciet vragen voor een dergelijke iPhone simkaart. Soms zijn daar kosten aan verbonden.

Op het internet zijn instructies te vinden om je simkaart zelf te verknippen tot een micro- of nano-simkaart. Hoewel dit best zelf te doen is, raden we aan om je iPhone simkaart in een telefoonwinkel te laten bijsnijden. Mocht er iets fout gaan, dan is het altijd nog mogelijk om via je provider een nieuw simkaartje aan te vragen.

Video: iPhone simkaart plaatsen

In de video hierboven laten we je zien hoe het plaatsen van een iPhone simkaart in zijn werk gaat. Op deze pagina lees je er meer over. Ben je juist op zoek naar een nieuwe iPhone? Check dan ons overzicht met de beste iPhone aanbiedingen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.