iOS 8 tip: zo schiet je vloeiende video’s met 60 frames per seconde

13 oktober 2014, 15:53
1 min leestijd
iOS 8 tip: zo schiet je vloeiende video’s met 60 frames per seconde

Hoewel er geen verbetering wat megapixels betreft, zijn de camera’s van de iPhone 6 en 6 Plus wel degelijk van een flinke upgrade voorzien. Zo is het nu mogelijk om video’s met 60 beelden per seconde te schieten. We laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

30 of 60 beelden per seconde?

60 fps video
60 fps video

Hoe vloeiend video’s zijn, wordt uitgedrukt in het aantal beelden per seconde, ook wel ‘frames per second’ (fps) genoemd. Voor een vloeiende video zijn in principe maar 24 beelden per seconde benodigd, maar de iPhone 6 en 6 Plus kunnen ook met 60 fps filmpjes schieten. Hierdoor ogen ze een stuk vloeiender en zijn de bewegingen sneller.

Vloeiende 60 fps video schieten

Om deze functionaliteit in te stellen ga je naar ‘Instellingen > Foto’s en Camera’ en veeg je helemaal naar beneden tot je de optie ‘Neem video op in 60 FPS’ vindt. Schakel deze in. Wanneer je vervolgens naar de camera-app gaat en naar het kopje ‘Video’ veegt, zie je rechtsonder het aantal geselecteerde beelden per seconde. Vind je de 60 fps video’s te snel of niet prettig filmen, dan kun je de functie uiteraard weer uitschakelen. Let er wel op dat video’s met een hoger aantal beelden per seconde meer opslagruimte van je iPhone 6 vragen.

Op zoek naar meer? Check onze iOS 8 gids met alle tips van de afgelopen weken op een rijtje.

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu