Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: zo verwijder je in één keer alle screenshots op je iPhone of iPad

Gijs Ettes
5 augustus 2015, 11:05
1 min leestijd
Tip: zo verwijder je in één keer alle screenshots op je iPhone of iPad

Op de iPhoned-redactie zijn we dagelijks in de weer met apps en het schrijven van reviews, tips en meer. Dat betekent ook dat er de nodige screenshots gemaakt worden. Maar hoe kun je die naar verloop van tijd gemakkelijk wissen?

Lees verder na de advertentie.

Screeny maakt screenshots verwijderen simpel

Ben je een fervent maker van screenshots op je iPhone, iPad of iPod touch, dan zul je merken dat de galerij binnen de kortste keren overloopt van de schermopnamen. Je kunt ze verwijderen door naar de filmrol te gaan, bovenin op ‘Selecteer’ te drukken en de desbetreffende plaatjes te verwijderen, maar soms is het gemakkelijker om ze allemaal in één keer te wissen.

Voorheen was het al mogelijk om gelijktijdig meerdere screenshots in je galerij te wissen, maar dan moest je ze alsnog individueel aanklikken. Screeny neemt je wat dat betreft werk uit handen door je iOS-apparaat te scannen op screenshots en je de optie te geven om ze allemaal te verwijderen.

Na het scannen zie je hoeveel ruimte door schermopnamen wordt ingenomen (tijdens onze test 3,6MB door 8 screenshots), waarna je ze kunt bekijken. Tik vervolgens op de plaatjes of op het pijltje rechtsboven om snel alle screenshots te selecteren. Wanneer je op het rode prullenbakje tikt, worden ze gewist.

Screeny werkt snel en vlekkeloos voor het verwijderen van screenshots en heeft in ieder geval ons leven verrijkt. Ook handig is de optie om elke maand een reminder te krijgen voor een grote schoonmaak. Een handjevol screenshots kan namelijk al gauw meerdere MB’s in beslag nemen.

Screeny 3.0

ThreeSea Technologies Private Limited

€ 2,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu