iPhone 6 Plus tip: zo werkt de Bereikbaarheid-functie
Wouter Nijsen

De iPhone 6 Plus is de grootste iPhone die Apple ooit heeft gemaakt. De telefoon is zelfs zo groot dat hij met één hand lastig is te bedienen. Daar heeft Apple echter wat op gevonden in de vorm van de Bereikbaarheid-functie. In dit artikel lichten we deze kort voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bereikbaarheid-functie op de 6 Plus

bereikbaarheid-functieVoor de officiële aankondiging van de iPhone 6 Plus vroegen veel mensen zich af of hoe goed het grote toestel te bedienen zou zijn. Het grote scherm is weliswaar ideaal voor multimedia- en productiviteitstoepassingen, maar voor het normale dagelijkse gebruik eigenlijk net iets te groot. Zeker wanneer je tracht de 6 Plus met één hand te bedienen, merk je dat dit vrijwel onmogelijk is. De Bereikbaarheid-functie (of reachability) helpt daarbij.

Wanneer je twee keer op de home-knop tikt (en niet indrukt), verplaatsen de icoontjes zich automatisch naar beneden. Hier moet je echter eerst de bereikbaarheid-functie voor inschakelen. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Toegankelijkheid’ te gaan en daarna helemaal naar onderen te swipen. Schakel vervolgens de Bereikbaarheid-functie in, zodat je aan de slag kan.

Berichtencentrum en andere apps met bereikbaarheid

Om het berichtencentrum te activeren, veeg je normaal gesproken het bovenste gedeelte van het scherm naar beneden. Op de iPhone 6 Plus gaat dit logischerwijs een stuk lastiger en ook daar heeft Apple iets op gevonden. Door twee keer op de homeknop te tikken en vervolgens vanaf de bovenste rij iconen naar beneden te swipen, tover je het berichtencentrum tevoorschijn.

De Bereikbaarheid-functie is overigens ook bij de meeste andere apps te gebruiken, zodat je de smartphone telkens met dezelfde hand kan bedienen. Ook handig is de app One Handed Keyboard waarmee je gemakkelijker met één hand kunt typen. Het keyboard kost 1,79 euro en is via onderstaande link te downloaden.

One Handed Keyboard

Terry Demco

€ 2,29 via App Store

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6 Plus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.