iPhone 6 Plus tip: zo werkt de Bereikbaarheid-functie

Wouter Nijsen
22 oktober 2014, 15:55
2 min leestijd
iPhone 6 Plus tip: zo werkt de Bereikbaarheid-functie

De iPhone 6 Plus is de grootste iPhone die Apple ooit heeft gemaakt. De telefoon is zelfs zo groot dat hij met één hand lastig is te bedienen. Daar heeft Apple echter wat op gevonden in de vorm van de Bereikbaarheid-functie. In dit artikel lichten we deze kort voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Bereikbaarheid-functie op de 6 Plus

bereikbaarheid-functie

Voor de officiële aankondiging van de iPhone 6 Plus vroegen veel mensen zich af of hoe goed het grote toestel te bedienen zou zijn. Het grote scherm is weliswaar ideaal voor multimedia- en productiviteitstoepassingen, maar voor het normale dagelijkse gebruik eigenlijk net iets te groot. Zeker wanneer je tracht de 6 Plus met één hand te bedienen, merk je dat dit vrijwel onmogelijk is. De Bereikbaarheid-functie (of reachability) helpt daarbij.

Wanneer je twee keer op de home-knop tikt (en niet indrukt), verplaatsen de icoontjes zich automatisch naar beneden. Hier moet je echter eerst de bereikbaarheid-functie voor inschakelen. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Toegankelijkheid’ te gaan en daarna helemaal naar onderen te swipen. Schakel vervolgens de Bereikbaarheid-functie in, zodat je aan de slag kan.

Berichtencentrum en andere apps met bereikbaarheid

Om het berichtencentrum te activeren, veeg je normaal gesproken het bovenste gedeelte van het scherm naar beneden. Op de iPhone 6 Plus gaat dit logischerwijs een stuk lastiger en ook daar heeft Apple iets op gevonden. Door twee keer op de homeknop te tikken en vervolgens vanaf de bovenste rij iconen naar beneden te swipen, tover je het berichtencentrum tevoorschijn.

De Bereikbaarheid-functie is overigens ook bij de meeste andere apps te gebruiken, zodat je de smartphone telkens met dezelfde hand kan bedienen. Ook handig is de app One Handed Keyboard waarmee je gemakkelijker met één hand kunt typen. Het keyboard kost 1,79 euro en is via onderstaande link te downloaden.

One Handed Keyboard

Terry Demco

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6 Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu