Tip: Zo bedien je je woning via HomeKit vanaf je Apple Watch
Rick van der Veer

Als je apparaten met HomeKit-ondersteuning hebt, kun je deze ook vanaf je Watch bedienen. In deze tip laten we je zien hoe het werkt.

Bedien HomeKit vanaf je Apple Watch

Je Apple Watch bevat standaard de Woning-app, waarmee je al je slimme apparaten kunt aansturen. Deze is gekoppeld aan iCloud, wat betekent dat alle lampen, thermostaten en andere HomeKit-apparaten die je op je iPhone ziet, ook vanaf je pols te bedienen zijn. Volg de stappen hieronder om je apparaten te bedienen.

Apple Watch HomeKit

  1. Open de Woning-app op je Apple Watch;
  2. In de lijst die vervolgens verschijnt, kun je een vooraf ingestelde scène kiezen;
  3. Scroll verder naar beneden om je individuele apparaten te zien;
  4. Tik op een lamp om de helderheid aan te passen;
  5. Tik op de drie puntjes en veeg naar links om de kleur(temperatuur) te wijzigen.

Wat goed is om te weten is dat je iPhone, gekoppeld aan je Watch, niet per se met een wifi-netwerk verbonden hoeft te zijn. Je kunt de Woning-app ook via het mobiele netwerk gebruiken. Hiervoor moet je wel een Apple TV of iPad hebben, die als HomeKit-hub ingesteld is en verbonden is met je eigen netwerk.

Ook interessant: Voeg een IKEA Tradfri-lamp toe aan Philips Hue

Ook Siri op je Apple Watch heeft toegang tot HomeKit. Houd hiervoor de digitale kroon ingedrukt om Siri aan te roepen en vraag vervolgens wat je wil doen. Je kunt zo niet alleen je lampen aan en uit zetten, maar ook één van je vooraf ingestelde scènes aanzetten. Het kan handig zijn om deze bijvoorbeeld ‘goedemorgen’ of ‘goedenacht’ te noemen, dan hoef je alleen dit woord tegen Siri te zeggen om ‘m te activeren.

→ Check het overzicht met handige iOS-tips voor meer!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.