De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

WhatsApp op de Apple Watch: zo stuur je appjes vanaf je pols

Michel van 't Klaphek
10 april 2021, 12:23
3 min leestijd
WhatsApp op de Apple Watch: zo stuur je appjes vanaf je pols

Wil je WhatsApp gebruiken op een Apple Watch? Dat kan. Er zijn twee mogelijkheden om vanaf je pols te appen en in dit artikel leggen we beiden uit.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp op de Apple Watch: dit zijn de mogelijkheden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is geen officiële WhatsApp-app beschikbaar voor de Apple Watch. Via een omweg kun je echter alsnog op appjes reageren. Daarnaast kun je aan de slag met enkele onofficiële apps zodat je gewoon kunt WhatsAppen vanaf je pols. In dit artikel leggen we beide mogelijkheden uit en staan we stil bij de mitsen en maren.

1. WhatsApp gebruiken op de Apple Watch

Ben je bekend met Quick Reply? Deze functie werd jaren geleden in iOS doorgevoerd en zorgt ervoor dat je op binnenkomende WhatsApp-berichten kunt reageren, zonder dat je de app hoeft te openen. In plaats daarvan tik je simpelweg op het appje (dat aan de bovenkant van je scherm verschijnt) en tik je je antwoord.

WhatsApp op de Apple Watch maakt gebruik van hetzelfde ‘trucje’. Voordat dit werkt, moet je WhatsApp-meldingen toestaan op je smartwatch. Dat doe je zo:

  1. Open de Watch-app op je iPhone en ga naar het ‘Mijn Watch’-tabblad;

  2. Tik op ‘Berichtgeving’;

  3. Verschuif de schakelaar bij ‘WhatsApp’ zodat het vakje groen wordt.

WhatsApp Apple Watch

Zodra iemand je nu een WhatsApp-bericht stuurt, zie je deze op het scherm van je Apple Watch verschijnen. Jammer genoeg kun je geen eigen bericht tikken, want de antwoordopties zijn beperkt. Je kunt alleen kiezen uit een aantal standaardantwoorden, waaronder ‘Hallo’ en ‘Wat is er?’.

Daarnaast is het mogelijk om met een emoji te reageren. Hierbij wordt geen beperking opgelegd: je kunt kiezen uit alle plaatjes die op je iPhone aanwezig zijn.

Tot slot kun je reageren met een spraakbericht. Hiervoor tik je op het Microfoon-icoon. Spreek je antwoord in, waarna de Apple Watch jouw antwoord automatisch in tekst omzet. De ontvanger krijgt dus een ‘gewoon’ antwoord in tekst te zien.

2. Alternatieve manier om WhatsApp op de Apple Watch te gebruiken

Via bovengenoemde omweg is het dus mogelijk om WhatsApp op de Apple Watch te gebruiken, maar je krijgt niet de volledige ervaring voorgeschoteld. Zo is het niet mogelijk om een chat te beginnen en ook je antwoordmogelijkheden zijn beperkt.

Er zijn wel alternatieve manieren om te WhatsAppen op een Apple Watch, maar deze apps werken niet ideaal. Applicaties als WatchChat 2 gebruiken bijvoorbeeld een WhatsApp-koppeling via qr-code om berichtjes te versturen, net zoals je bij WhatsApp Web doet. Deze verbinding is niet bij iedereen stabiel, waardoor berichtjes niet (of vertraagd) binnenkomen.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Watch-app bij sommige mensen zonder problemen werkt, maar anderen krijgen ‘m niet aan de praat. Bij ons werkt de app wél, maar je moet er (relatief) flink voor in de buidel tasten.

WatchChat 2 kost 3,49 euro en dat is veel geld voor een rechttoe-rechtaan-app om te kunnen appen, die bovendien lang niet iedereen weet te overtuigen. Mocht je nou dringend op zoek zijn naar een WhatsApp-app voor de Apple Watch, dan is WatchChat 2 wel je beste optie.

Zo werkt WatchChat 2:

  1. Download WatchChat 2 (3,49 euro);
  2. Open de zojuist geïnstalleerde WatchChat 2-app op je Apple Watch;
  3. Scan de qr-code op je horloge vanuit de WhatsApp-app op je iPhone, net zoals je normaal gesproken WhatsApp Web koppelt;
  4. De WhatcChat 2-apps op je Watch en iPhone zijn nu met elkaar gekoppeld.

Als het koppelen is gelukt, worden vanaf nu alle WhatsApp-berichtjes op je Apple Watch weergeven. Ook kun je vanaf je pols nieuwe berichten sturen, foto’s bekijken en bijvoorbeeld spraakberichten opnemen en luisteren.

WatchChat 2: Chat on Watch

XAN Software GmbH & Co. KG

Gratis via App Store

Meer tips voor de Apple Watch

Op iPhoned helpen we je graag om het maximale uit je Apple Watch te halen. Check bijvoorbeeld onze gids om een trage Apple Watch weer sneller te maken. Het is namelijk helemaal niet raar dat een ietwat oudere Apple-smartwatch na verloop van tijd langzamer wordt. En ga je binnenkort een nieuwe iPhone kopen? Lees in onze uitgebreide gids hoe je alle informatie van je Apple Watch overzet naar je nieuwe telefoon.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu