Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Achtergrond: 5 HomeKit-opstellingen voor iedere woonsituatie

Florence Peeters
21 december 2018, 19:34
4 min leestijd
Achtergrond: 5 HomeKit-opstellingen voor iedere woonsituatie

Een smart home kan je leven makkelijker, leuker en vooral slimmer maken. iPhoned geeft een overzicht van vijf HomeKit-opstellingen voor verschillende momenten en huizen.

Met een slimme lamp of stekker hier en daar is je ‘huis bedienen’ al handig, maar het kan altijd beter. Met deze vijf HomeKit-opstellingen vind je voor elk moment en iedere woonsituatie wel een manier om je huis zo slim mogelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

1. De home cinema-opstelling (budget van circa € 350)

Actiekrakers, slechte komedies, nare horror of Oscar-winnaars: als je niets liever doet dan films verslinden, kun je je leven een stuk gemakkelijker maken met een aantal HomeKit-apparaten in huis. Tijdens een ideale filmavond wil je gemakkelijk films en series kunnen streamen, de lichten afstemmen en natuurlijk goed geluid hebben. Dit heb je nodig.

Met de Apple TV stream je gemakkelijk films en series met de afstandsbediening of via Siri. Bovendien hoef je geen speciale speakers met AirPlay 2 te hebben, want je sluit deze gewoon aan op de Apple TV. Zo hoef je niet ook nog te investeren in nieuwe speakers.

Apple premium tv

De Philips Hue-lampen zijn ideaal om speciale scènes mee te bouwen. Stel bijvoorbeeld speciale lichtscènes in voor thrillers of actiefilms, zodat je altijd in een andere setting zit.

Met slimme stekkers maak je de filmavond compleet. Sluit hier je popcornautomaat, magnetron of andere apparatuur op aan om niet meer op te hoeven staan om versnaperingen te regelen.

2. De beveiligings-opstelling (budget van circa € 580)

Door je huis te beveiligen met smart home-producten, heb je meer dan ooit de touwtjes in handen en weet je altijd wat er gaande is in en rondom je huis. Inmiddels is er al een ruim aanbod van beveiligingsapparatuur die HomeKit ondersteunt en dus via je Mac, iPhone of iPad te bedienen zijn.

Lampen met een bewegingssensor erbij zijn ideaal om buiten te hangen, en zo ongewilde bezoekers af te schrikken. Daarnaast kun je de Logitech Circle 2 zowel binnen als buiten ophangen, en zo overal meekijken met wat er gebeurt.

De LIFX-lamp is zonder bridge te installeren, en ideaal om een timer voor in te stellen. Zo gaat deze bijvoorbeeld aan zodra het donker wordt. Tot slot heb je nooit meer een sleutel nodig dankzij het veilige en slimme slot van Danalock.

3. De sfeer-setup (budget van circa € 800)

Een romantisch of juist feestelijk nummertje, gedimde en gezellige lichten en een aangename temperatuur. HomeKit is erg geschikt als je je huis sfeervoller wil maken, en met een setup vol kleurrijke lampen lukt je dat in iedere situatie.

De Sonos One-speaker is zelf niet compatibel met HomeKit, maar door deze te verbinden met de Logitech POP-button, kun je er toch voor zorgen dat je muziek even gemakkelijk te bedienen is als je lampen en thermostaat.

4. De budget-set (budget vanaf circa € 50)

HomeKit-apparaten zijn over het algemeen helaas redelijk prijzig, en dus niet even geschikt voor iedere portemonnee. Gelukkig heeft meubelgigant IKEA ook een eigen smart home-productenlijn opgezet. Deze TRADFRI-collectie is wél betaalbaar.

Met een aantal slimme oplossingen van IKEA kun je voor een aardige prijs je volledige verlichting slim maken. Helaas zijn momenteel alleen de lampen van de TRADFRI-lijn compatibel met HomeKit. Waarschijnlijk krijgen de slimme stekkers en bewegingssensoren begin 2019 een update voor HomeKit.

Tot die tijd zijn de slimme stekker (a €39,95) en bewegingssensor (a €49,95) van het merk Eve ook redelijk betaalbaar. Met de TRADFRI verbindingshub (a €32,95) sluit je de verschillende IKEA-lampen aan op HomeKit. Zo kun je toch het plezier en gemak beleven van een slim huis dat met een druk op de knop te bedienen is.

IKEA lampen

5. De ik-wil-alles-setup (budget vanaf circa € 750)

Als je ervan droomt om je volledige huis te automatiseren, kun je al vandaag de dag al een heel eind komen met HomeKit. Bovenstaande opstellingen bieden daarvoor al de nodige inspiratie, maar er zijn nog tal van andere gadgets die de puntjes op de i van je slimme huis zetten.

HomePod review

Als je écht alles wilt, kun je besluiten om ook een HomePod in huis te nemen. De HomePod is nog niet officieel verkrijgbaar in Nederland, maar is al wel verschenen in Duitsland en Frankrijk.

Een HomePod importeren gaat vrij gemakkelijk. Omdat de slimme speaker hier nog niet uitgekomen is, spreekt Siri ook nog geen Nederlands. Je zult voorlopig dus nog wel in het Engels moeten communiceren met de speaker.

Lees meer over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu