Refurbished iPad kopen: vergelijk prijzen en aanbieders

Wil je een iPad die zo goed als nieuw is, maar zonder de risico’s van een tweedehands aankoop? Dan kun je denken aan een refurbished iPad. Een refurbished iPad kopen is niet alleen een duurzame keuze, maar ook een voordelige als het aankomt op de prijs en kwaliteit. Zo heb je een iPad met nieuwe onderdelen en twee jaar garantie met de zekerheid van het Refurbished-keurmerk. Bekijk alle iPads hieronder, vergelijk de specificaties en prijzen en kies vandaag nog jouw nieuwe iPad. Wanneer je een iPad aanklikt bekijk je de verschillende aankoopopties voor deze inzien.

20 toestellen

Refurbished iPad kopen

Als je op zoek bent naar een iPad zonder daar veel voor te hoeven betalen, kun je twee dingen doen.

 1. Je kiest een ouder model, die daardoor ook slechtere hardware heeft. Deze zijn vaak in prijs gedaald en dus beter betaalbaar. Daarnaast is het mogelijk dat deze de nieuwste software niet ondersteunt.
 2. Je kiest voor een refurbished iPad. Deze heeft een vorige eigenaar gehad maar is wel 100% in orde dankzij goede controle, schoonmaak en indien nodig reparatie.

Wat ons betreft is het beter om voor de refurbished iPad te gaan. Kiezen voor ouderwetse technologie zorgt vaak al snel voor spijt over je aankoop. Koop je een iPad refurbished dan geniet je gewoon van de betere specs, zonder echt veel te hoeven betalen. Daarnaast is een refurbished iPad ook nog eens duurzaam. Win win.

Verschil tussen een refurbished iPad en een tweedehands iPad

Een refurbished iPad is een getest, gecontroleerd en schoongemaakt model met de nodige vervangen onderdelen. Er is zelfs een keurmerk Refurbished. Omdat het een eerder gebruikte iPad betreft vind je hem vaak voor een betere prijs dan een nieuw model. Bij de aankoop krijg je een bon, de mogelijkheid om het retour te zenden en je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent én minstens 2 jaar garantie.

Qua software is een refurbished ipad altijd 100% in orde. Er kunnen dus geen virussen, malware of andere rotzooi meer op staan. Wat dat betreft is voor jou de ervaring niet anders dan wanneer je een nieuw exemplaar zou kopen. 

→ Lees alles over het Keurmerk Refurbished

Gradaties bij een iPad refurbished

Het echte verschil zit hem in de buitenkant. Doordat een refurbished iPad een vorige eigenaar heeft gehad, kun je vaak wel enige gebruikerssporen zien. Denk aan vlekjes, krasjes en in extreme gevallen zelfs barsten. Dit wordt aangegeven in verschillende gradaties van één tot drie sterren. 

1) Zo goed als nieuw

Dit is de beste staat voor refurbished iPads. Wij raden de toestellen aan die tot deze conditie behoren. Zoals de naam al suggereert zijn refurbished iPhones van deze conditie voorzien van de minste of nagenoeg geen gebruikssporen. Bovendien zijn deze opgeknapt onder de motorkap. Hierdoor zijn deze opgepoetste iPads zowel van binnen als van buiten zo goed als nieuw.

2) Licht gebruikt

Bij de conditie ‘licht gebruikt’ tref je kleinere gebruikssporen aan op verschillende plekken aan de buitenkant van de refurbished iPad. Denk aan kleine minder zichtbare krassen op het scherm of de behuizing. Los van deze imperfecties is de binnenkant gerepareerd en opgeknapt. Met deze conditie betaal je minder dan bij de beste conditie.

3) Zichtbaar gebruikt

Dit is de goedkoopste categorie binnen iPads die refurbished zijn. Gebruikssporen zijn zichtbaar aanwezig. Van krassen op het scherm tot mogelijke deuken in de behuizing. Dit zijn cosmetische fouten die de werking niet beïnvloeden. Deze categorie refurbished iPads is echter wel degene waarbij je het minst het gevoel hebt een nieuwe telefoon te hebben en komt zo dicht mogelijk bij een tweedehands iPhone in de buurt.

Tweedehands

Als je tweedehands een iPad koopt, krijg je natuurlijk ook geen bon of garantie, er is geen helpdesk en ook geen “30 dagen niet goed, geld terug-garantie”. Afhankelijk van je refurbished aanbieder zit dit er juist allemaal wel bij. Tweedehands kopen is dus altijd een gok en een refurbished iPad kopen is dat nooit. Je hebt dan immers wel gewoon garantie.

De voor- en nadelen van refurbished iPads

Als je alleen naar het prijskaartje kijkt, lijkt een refurbished iPad in alle gevallen een betere keuze dan een gloednieuw product. Maar voordat je een dergelijk product aanschaft is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Pas als je hiervan op de hoogte bent, kun je een weloverwogen beslissing maken of refurbished Apple iets voor jou is of je toch liever op zoek gaat naar een nieuw model.

Voordelen refurbished

 • Goedkoper dan nieuw: je bespaart vaak tientallen euro’s
 • Oudere modellen vaak nog verkrijgbaar in goede staat
 • Een refurbished toestel is gecontroleerd en heeft garantie
 • Veilig aankopen: aanbieders zijn bekend en je hebt wettelijke bedenktijd en recht op retour
 • Je draagt een steentje bij aan het milieu (minder verspilling)

Nadelen refurbished

 • Toestel kan beschadigingen hebben of met onofficiële onderdelen zijn gerepareerd
 • Accu kan deel van z’n capaciteit zijn verloren
 • Soms worden geen of onofficiële accessoires meegeleverd
 • Nieuwste modellen vaak nog niet leverbaar als refurbished model
 • Prijsverschil op de nieuwste modellen niet altijd hoog of voordelig

refurbished iPad

Gebruik de prijsvergelijker om jouw iPad refurbished te vinden 

Van zowel de iPad mini, iPad Air, iPad Pro als de normale iPad is een refurbished versie verkrijgbaar. Er zijn echter veel verschillende aanbieders in de markt en daarbij heb je ook nog de keuze uit verschillende condities van de iPad. Welke aanbieder en model bij jou past hangt af van je voorkeuren.

Hier moet je op letten bij het kopen van een refurbished iPad

Heb je besloten dat je een refurbished iPad gaat aanschaffen, dan is het belangrijk om de volgende zaken goed te bekijken en controleren. Daardoor koop je geen kat in de zak en kun je met een gerust hart uitkijken tot je iPad wordt bezorgd.

Prijs en shopwaardering

Refurbished iPads zijn er in alle soorten en maten, met prijzen die flink uiteen kunnen lopen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo hebben verschillende modellen verschillende prijzen, is de ene winkel duurder dan de andere en moet je ook rekening houden met zaken als conditie en accessoires. Hieronder hebben we een vijftal zaken op een rij gezet om rekening mee te houden op het gebied van de prijs.

 • Conditie: als een toestel meer gebruikerssporen heeft mag je ook verwachten dat de prijs lager is (scheelt vaak 20/30 euro per conditie);
 • Interne opslag: Een 16GB-variant zal altijd goedkoper zijn dan een 32GB-variant;
 • Meeleveren van accessoires: Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de goedkoopste partij ook in totaliteit het goedkoopst is. Niet iedereen levert bijvoorbeeld een oplaadkabel bij de iPhone;
 • Garantieperiode: De lengte van de garantieperiode kan ook invloed hebben op de prijs;
 • Verzendkosten: Deze zijn meestal gratis, maar worden soms ook apart in rekening gebracht.
 • Garantie op batterij: Sommige aanbieders geven ook garantie op de batterij, wat ook invloed heeft op de prijs.

Als je een prijzig product in huis haalt, wil je natuurlijk wel weten dat je deze bij een betrouwbare partij aanschaft. Om die reden staat er per aanbieder een shopwaardering in onze vergelijker.

Onder de naam van een winkel zie je vijf sterren staan, die ingevuld zijn op basis van verschillende onafhankelijke reviewpartijen. Deze partijen verzamelen ervaringen en beoordelingen van klanten en rekenen hiervoor een gemiddelde uit per winkel. Zo zie je in één oogopslag wat de score van een winkel is en hoeveel mensen hier hun oordeel over uitgesproken hebben.

Garantie

Een voordeel ten opzichte van tweedehands is dat je met refurbished gewoon garantie krijgt op je aankoop. Dat je aanspraak kunt doen op deze garantie is dus een zekerheid, maar toch kan het per aanbieder verschillen hoe de garantie precies geregeld is. Aangezien je met refurbished geen gloednieuw product in huis haalt, is het belangrijk om deze garantieregels vooraf even door te lopen. Let daarbij in het bijzonder op het volgende:

 1. Controleer of de aanbieder 12, 24 of 36 maanden garantie geeft.
 2. Bekijk welke onderdelen wel en niet onder de garantie vallen.
 3. Garantie is niet hetzelfde als het retourbeleid, controleer dit altijd even afzonderlijk.

Laat je bovendien vooraf goed informeren hoe het zit met retourneren, indien je een refurbished iPad in een stenen winkel koopt. Let met name op dat je je volledige aankoopbedrag terugkrijgt, en geen tegoedbon. Een fysieke winkel is jou (juridisch gezien) namelijk niks verplicht indien het product zelf goed werkt, en jij het product tóch wil terugbrengen. Bij online aankoop zit je altijd goed en mag je altijd retourneren.

ipad-pro-2018

Schermgrootte en kleur

Dit geldt ook voor nieuwe iPads, maar voordat je op de bestelknop drukt raden we aan om goed te kijken naar het schermformaat en de kleur van de iPad. De tablets van Apple gaan doorgaans jaren mee, dus kies een kleur die je niet snel beu raakt. Het schermformaat is nog belangrijker, want met de iPad mini en iPad Pro zijn er grote verschillen in hoe groot het display is. Bedenk dus goed waar je de tablet voor wilt gaan gebruiken. Ga je vooral boeken en artikelen lezen en soms op social media kijken, dan is een kleine iPad mini waarschijnlijk voldoende. Wil je grote bestanden uitwerken, films kijken en gamen, dan is een iPad Air, iPad of iPad Pro mogelijk een betere keuze.

Wel of geen mobiel internet

Bij de iPad heb je de keuze uit een ‘normaal’ model of een speciale versie met mobiel internet. Deze iPads hebben een slot voor een simkaart en kunnen draadloos met mobiel internet verbonden worden. Let hierbij wel op dat je dus een apart abonnement nodig hebt voor je iPad. Heb je vaak een iPhone of andere smartphone op zak en is je databundel groot genoeg? Dan is het net zo makkelijk om je iPad te koppelen met je iPhone en deze als mobiele hotspot te gebruiken. Wel kan een iPad met mobiel internet handig zijn als je de tablet van je werk krijgt en hier ook een mobiel abonnement van de zaak bij hoort.

Opslagcapaciteit

Net als bij refurbished iPhones geldt dat iPads geen uitbreidbaar geheugen hebben. Goed om te weten, want dit betekent dat je de juiste hoeveelheid intern geheugen moet kiezen. Later kun je dit immers niet meer uitbreiden zonder weer een hele nieuwe iPad te kopen. Gebruik je veel clouddiensten of wil je weinig apps installeren en ga je niet veel foto’s en video’s lokaal opslaan, dan heb je genoeg aan een iPad met 32GB of 64GB aan intern geheugen.

Wil je heel wat data lokaal bewaren dan raden we aan om een stapje hoger te kiezen. En ben je echt een grootgebruiker dan is de optie met 512GB bij sommige iPhones een aanrader. Daar betaal je echter ook het meest voor, dus kijk voor jezelf even goed of je deze ruimte ook echt nodig gaat hebben. Dat kun je al makkelijk controleren door even te kijken hoeveel geheugen je op je huidige tablet of smartphone in gebruik hebt. Dat is een aardige inschatting voor hoe je straks je iPad gaat gebruiken.

iPad 2019

Zo controleer je een refurbished iPad

De herkomst van refurbished iPads is divers. Je kunt zowel een zo goed als nieuw exemplaar kopen, dat bijvoorbeeld is gebruikt als demomodel, als een iPad die jarenlang intensief gebruik achter de rug heeft. We raden daarom altijd aan om een refurbished toestel te controleren als je hem uit de doos haalt.

Controleer na ontvangst of de behuizing overeenkomt met je verwachtingen. Let vooral op eventuele diepe krassen in het beeldscherm: deze kunnen na verloop van tijd grover worden, waardoor er stof in je iPad kan komen. Dit kan uiteindelijk de werking belemmeren.

Zo controleer je de binnenkant van een refurbished iPad

De makkelijkste manier om de binnenkant van je iPad te testen is door een diagnostische app te downloaden, zoals ‘Device doctor’. Na het opstarten kun je kiezen uit enkele standaardtesten, waardoor je direct weet hoe goed jouw refurbished iPad is.

Onder meer de werking van de microfoon en sensoren worden gecontroleerd. Ook maak je enkele proeffoto’s, waardoor je eventuele dode pixels direct opmerkt. Door alle tests te doorlopen krijg je een compleet beeld van de technische werking van je refurbished iPad.

Eind 2019 is het Nederlandse Keurmerk Refurbished ook beschikbaar gesteld voor iPads. Dit keurmerk moet voor meer duidelijkheid bij consumenten zorgen, omdat iedere iPad die dit keurmerk heeft aan een bepaalde standaard voldoet. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat het apparaat is gecontroleerd op een aantal vaste punten. Niet alle refurbished-aanbieders zijn aangesloten bij dit keurmerk.

iPad Air 2019 teardown

Welk iPad-model past bij jou?

De iPad is beschikbaar in allerlei soorten en maten, waar we verderop in deze gids verder op in zullen gaan. Kortgezegd is er de kleinere en goedkopere iPad mini, de iets duurdere maar nog steeds midrange iPad en daarboven heb je de krachtigere iPad Air en de krachtigste van allemaal is de iPad Pro. Uiteraard is het prijsverschil tussen de iPad mini en iPad Pro dan ook fors.

Over het algemeen zijn de iPad mini en iPad geschikt voor mensen die een tablet vooral voor hobbygebruik willen hebben en kunnen studenten of professionele gebruikers beter een iPad Air of iPad Pro overwegen. Zo kun je aan de iPad Air (2018) of iPad Pro gemakkelijk accessoires als een extern toetsenbord koppelen wat het makkelijker maakt om snel tekst op te verwerken.

refurbished iPad

Refurbished iPad kopen

Wanneer je op zoek bent naar een refurbished iPad moet je nog een keuze maken uit de verschillende iPad-modellen. De normale iPad is goed voor dagelijkse taken. De iPad mini is handig om mee te nemen en de iPad Pro kan zelfs dienen als een laptopvervanger. De iPad Air is dan weer de perfecte middenmoot tussen prijs en kwaliteit.

Deze refurbished iPad-modellen zijn nu te koop

iPads zijn er net als de iPhone in allerlei soorten en maten. Hieronder zetten we alle modellen op een rijtje, van de krachtige en duurdere iPad Pro tot de kleine maar fijne iPad mini. Zo weet je zeker dat je de tablet kiest die goed bij je past.

iPad Pro: De iPad Pro richt zich op de professionele gebruiker met krachtige hardware en grotere schermen, maar daar betaal je ook voor. De iPad Pro is uitgerust met een Smart Connector waar je gemakkelijk accessoires op aansluit en heeft ondersteuning voor de Apple Pencil. Er zijn verschillende modellen, van een iPad Pro met Touch ID tot een nieuwer model met Face ID en een randloos scherm. De iPad Pro 2018 introduceerde een compleet nieuw design met een scherm dat de voorkant vult, geen homeknop maar Face ID en andere aanpassingen. Deze iPad is echter wel een stuk duurder dan de oudere iPad Pro’s.

Uiteraard worden ook de nieuwere iPads met betere hardware voorzien, kijk daarom goed naar de verschillende mogelijkheden in combinatie met de prijs.

iPad: De reguliere iPad is de instap-tablet van Apple. Deze heeft het bekende ontwerp en een 9,7 inch scherm. Gebruik je de iPad vooral voor het kijken van films en series en social media? Dan is dit voor jou de beste keus.

iPad Air: Apple focust met de iPad Air op een smal design en een 9,7 inch display. De tablets zijn wat minder krachtig, maar kunnen nog steeds goed gebruikt worden om zo nu en dan social media te checken en een filmpje te kijken.

De nieuwere iPad Air 2019 kan nog jaren mee en ondersteunt bovendien de Apple Pencil en een extern toetsenbord. Dat maakt de Air 2019 een stuk beter en krachtiger dan de eerdere iPad Air-modellen, maar is dan ook een stukje duurder.

Nieuwere iPad Air modellen zijn inmiddels (ook refurbished) beschikbaar en natuurlijk hebben deze een upgrade gekregen over 2019 model.

iPad mini: De kleinste iPads van Apple. Deze iPads zijn bedoeld om met je mee te nemen in de trein, en passen in iedere tas. Apple vernieuwde de iPad mini in 2019, de modellen daarvoor zijn echter al een stuk ouder. Houd daar dus rekening mee als je kijkt naar hoe lang Apple deze iPads nog blijft ondersteunen met iOS-updates.

Bekijk ook onze andere refurbished pagina’s:

→ Refurbished iPhone advies

→ Refurbished MacBook

→ Refurbished Apple Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu