Refurbished iPad kopen: vergelijk prijzen en aanbieders

Wil je een iPad die zo goed als nieuw is, maar zonder de risico’s van een tweedehands aankoop? Dan kun je denken aan een refurbished iPad. Een refurbished iPad kopen is niet alleen een duurzame keuze, maar ook een voordelige als het aankomt op de prijs en kwaliteit. Zo heb je een iPad met nieuwe onderdelen en twee jaar garantie met de zekerheid van het Refurbished-keurmerk. Bekijk alle iPads hieronder, vergelijk de specificaties en prijzen en kies vandaag nog jouw nieuwe iPad. Wanneer je een iPad aanklikt bekijk je de verschillende aankoopopties voor deze inzien.

15 toestellen

Als je op zoek bent naar een iPad zonder daar veel voor te hoeven betalen, kun je twee dingen doen.

  1. Je kiest een ouder model, die daardoor ook slechtere hardware heeft. Deze zijn vaak in prijs gedaald en dus beter betaalbaar.
  2. Je kiest voor een refurbished iPad. Deze heeft een vorige eigenaar gehad maar is wel 100% in orde dankzij goede controle, schoonmaak en indien nodig reparatie.

Wat ons betreft is het beter om voor de refurbished iPad te gaan. Kiezen voor ouderwetse technologie zorgt vaak al snel voor spijt over je aankoop. Koop je een iPad refurbished dan geniet je gewoon van de betere specs, zonder echt veel te hoeven betalen. Win win.

Verschil tussen een refurbished iPad en een tweedehands iPad

Een refurbished iPad is een getest, gecontroleerd en schoongemaakt model met de nodige vervangen onderdelen. Omdat het een eerder gebruikte iPad betreft vind je hem vaak voor een betere prijs dan een nieuw model. Bij de aankoop krijg je een bon, de mogelijkheid om het retour te zenden en je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent én minstens 2 jaar garantie.

Qua software is een refurbished ipad altijd 100% in orde. Er kunnen dus geen virussen, malware of andere rotzooi meer op staan. Wat dat betreft is voor jou de ervaring niet anders dan wanneer je een nieuw exemplaar zou kopen. 

Gradaties bij een iPad refurbished

Het echte verschil zit hem in de buitenkant. Doordat een refurbished iPad een vorige eigenaar heeft gehad, kun je vaak wel enige gebruikerssporen zien. Denk aan vlekjes, krasjes en in extreme gevallen zelfs barsten. Dit wordt aangegeven in verschillende gradaties van één tot drie sterren. 

  • Drie sterren: de iPad ziet er (bijna) als nieuw uit, er kan een licht krasje te vinden zijn maar over het algemeen ziet hij er behoorlijk goed uit.
  • Twee sterren: de iPad is licht gebruikt, denk aan meerdere krasjes, een kapot hoekje, etc.
  • Eén ster: de iPad is zichtbaar gebruikt. De ipad functioneert uiteraard naar behoren maar aan de buitenkant zijn er beschadigingen te zien.

Tweedehands

Bij tweedehands iPads heb je geen enkel voordeel. Je kunt voor de aankoop niet zeker weten of er een virus in de software zit. Ook is de iPad niet schoongemaakt, gecontroleerd of gerepareerd. 

Als je via marktplaats een iPad koopt, krijg je natuurlijk ook geen bon of garantie, er is geen helpdesk en ook geen “30 dagen niet goed, geld terug-garantie”. Afhankelijk van je refurbished aanbieder zit dit er juist allemaal wel bij. Tweedehands kopen is dus altijd een gok en refurbished is dat nooit. Je hebt dan immers wel gewoon garantie.

Gebruik de prijsvergelijker om jouw iPad refurbished te vinden 

Van zowel de iPad mini, iPad Air, iPad Pro als de normale iPad is een refurbished versie verkrijgbaar. Er zijn echter veel verschillende aanbieders in de markt en daarbij heb je ook nog de keuze uit verschillende condities van de iPad. Welke aanbieder en model bij jou past hangt af van je voorkeuren. Deze kun je selecteren in de prijsvergelijker.

Scroll dus snel weer naar boven om van de prijsvergelijker gebruik te maken.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen