Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iPadOS 16

iPadOS 16

iPadOS 16 was dé iPad-update van 2022. De nieuwste versie zet in op multitasking en brengt de iPad dichterbij de Mac(Book). Van de nieuwe functies tot aan de release: dit is alles wat je over iPadOS 16 moet weten.

iPadOS 16 in een notendop:

  • Nieuwe versie zet in op multitasking
  • iPadOS 16 slaat een brug tussen iPad en Mac

De nieuwe functies van iPadOS 16

De nieuwe iPadOS-versie zet zoals gezegd in op multitasking. Een belangrijke toevoeging is Stage Manager. Deze functie kennen we van macOS 13 (Ventura) en zorgt ervoor dat je tijdens het werken op één app kunt focussen. Dit programma blijft in focus terwijl andere apps iets buiten beeld (aan de linkerkant van het scherm) worden bewaard.

ipados 16 officieel

Apps groter en kleiner maken

Ook handig: appvensters zijn voortaan helemaal op maat te maken. Op die manier kun je een bepaalde app groter of kleiner op het scherm weergeven, net zoals op de Mac. Bijkomend voordeel is dat je apps over het hele scherm kunt slepen.

Lees verder na de advertentie.

Een handige toevoeging voor de Dock

iPadOS 16 geeft ook de Dock een make-over. Deze applade (aan de onderkant van het scherm) laat nu door middel van bolletjes zien welke apps je geopend hebt. Dat is handig, want hierdoor zie je in een oogopslag welke programma’s je allemaal open hebt staan. Ook deze functie kennen we van de Macs.

ipados 16 stage manager

Samenwerken

iPadOS 16 voegt ook meerdere functies met betrekking tot samenwerking toe. Voortaan kun je bijvoorbeeld vanuit een bestand anderen uitnodigen om met jou mee te denken. Ook is het mogelijk om direct een FaceTime-gesprek te starten.

Over samenwerken gesproken: iPadOS 16 voegt ook Freeform toe. Deze app kun je het best vergelijken met een digitaal whiteboard. Samen met collega’s kun je brainstormen, ideeën noteren en aantekeningen plaatsen.

En nog veel meer

iPadOS 16 is een flinke update. Er worden namelijk niet alleen grote verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd, maar ook kleine veranderingen. Zo is de Weer-app nu eindelijk beschikbaar voor de iPad en kun je verzonden berichten achteraf aanpassen en zelfs helemaal terugtrekken. Datzelfde geldt voor e-mails.

ipados 16

Kan mijn iPad iPadOS 16 downloaden?

iPadOS 16 heeft veel te bieden, maar helaas kan niet iedereen hiervan profiteren. Dit komt omdat niet alle iPads de nieuwe versie ondersteunen. Onderstaande modellen kunnen iPadOS 16 downloaden:

Heb jij een ouder model? Dan blijft je Apple-tablet steken op iPadOS 15, of een oudere versie.

Alles over de overige updates

iPadOS 16 is niet de enige update die Apple in 2022 heeft uitgebracht. Ook de iPhone, Mac en Apple Watch kregen een nieuwe versie. Lees hieronder meer over deze updates:

Heeft dit artikel je geholpen?

iPadOS 16 archief

Bekijk archief (26 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu