De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Berichten bovenaan vastzetten op je iPhone, iPad en Mac

Michel van 't Klaphek
12 november 2020, 12:58
2 min leestijd
Tip: Berichten bovenaan vastzetten op je iPhone, iPad en Mac

Chat je vooral met een handjevol contacten? Zet deze berichten dan vast aan de bovenkant van de Berichten-app. Op die manier kun je gesprekken sneller hervatten. Berichten vastzetten op je iPhone, iPad en Mac doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

Berichten vastzetten op iPhone en iPad

Het vastpinnen van berichten kan zowel op je iPhone, iPad als Mac. Zodra je dit doet komt het gesprek bovenaan de app te staan, zodat je direct met elkaar kunt verder kletsen. Bovendien kun je dit ‘favorietenlijstje’ handmatig sorteren, terwijl berichten normaal gesproken op tijd gesorteerd worden.

Zorg er wel voor dat je Apple-apparaten op respectievelijk iOS 14, iPadOS 14 en macOS 11 (Big Sur) draaien, want in vorige versies werkt het niet. Check? Volg dan onderstaande stappen om berichten bovenaan vast te zetten.

Berichten vastzetten iphone ipad mac

  1. Beginnen

    Open de Berichten-app op je Apple-apparaat;

  2. Vastpinnen

    Zoek in de lijst met berichten naar het contact dat je bovenaan vast wil zetten. Houd dit contactpersoon lang ingedrukt waarna het instellingenscherm opduikt;

  3. Bevestigen

    Kies voor ‘Maak vast’. Jouw chat met die persoon verdwijnt nu uit de normale lijst en verplaatst naar boven.

Je kunt contacten ook met een veegbeweging bovenaan het Berichten-scherm vastzetten. Veeg hiervoor volledig van links naar rechts, waarna de chat bovenaan vastgepind wordt. Je kunt de veegbeweging overigens ook halverwege stoppen en vervolgens op het gele pinnetje drukken om het vastpinnen af te ronden.

Maximaal negen chats tegelijk

De Berichten-app heeft plek voor maximaal negen vastgezette chats. Het maakt hierbij niet uit of het een sms-conversatie of iMessage-gesprek is. Je kunt de volgorde overigens aanpassen. Houd hiervoor simpelweg een chat ingedrukt en verschuif het icoontje naar de door jou gewenste positie.

Zodra je meer dan negen chats probeert vast te zetten geeft je iPhone of iPad een waarschuwing. Wil je toch nog één chat vastpinnen? Dan moet je eerst een ander gesprek weghalen. Dat doe je door de chat in kwestie lang ingedrukt te houden en vervolgens voor ‘Maak los’ te kiezen. De chat verplaatst nu weer naar de ‘gewone’ lijst.

Meer tips

Van iPhone-bestanden overzetten, Intercom gebruiken om onderling met elkaar te praten tot aan het resetten van een MacBook: op iPhoned helpen we je graag om alles uit je Apple-spullen te halen. Ook helpen we je graag verder bij problemen. Check onze Tips-pagina voor een overzicht van alle adviezen en uitlegartikelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu