De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Videopreview: aan de slag met de features van iPadOS

Wouter Nijsen
12 juli 2019, 15:01
2 min leestijd

2019 is nu al het jaar van de iPad. Met iPadOS krijgt de tablet eindelijk zijn eigen besturingssysteem en natuurlijk hebben we het alvast getest. In deze videopreview vertellen we je over de nieuwe features en meer.

Lees verder na de advertentie.

iPadOS preview: bekijk onze video

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit jaar krijgt de iPad zijn eigen besturingssysteem van Apple. iPadOS is niet per se compleet anders dan iOS 13, maar wel veel meer geoptimaliseerd voor de tablets.

Bovendien zit iPadOS vol met functies die voor de iPad zijn ontwikkeld en extra goed tot hun recht komen op het grotere scherm. Welke dat zijn, en wat je precies van de software-update kunt verwachten, bespreken we in onze videopreview.

iPadOS preview: grootste iPad-update ooit maakt nu al indruk

Houd er rekening mee dat de iPadOS-bèta bugs en andere fouten bevat en daarom niet geschikt is om zomaar op je iPad te installeren. Maak eerst een back-up, zodat je geen belangrijke data kwijtraakt als er tijdens het installeren iets misgaat. Check vervolgens onze tips om je iPad op de bèta voor te bereiden.

Wil je meer van dit soort video’s zien? Iedere week verschijnt er een nieuwe video op ons YouTube-kanaal, van tips om meer uit je iPhone te halen tot reviews, prijsvragen en nog veel meer. Abonneer je even en geef ook een duimpje omhoog als je meer van dit soort video’s van ons wil zien.

Check meer previews

Meer weten over de software-update? Lees dan onze geschreven iPadOS preview, waarin we veel meer vertellen over de nieuwe functies. De conclusie van de preview vind je hieronder.

Er is iets voor te zeggen dat Apple iPadOS op zijn minst al had moeten uitbrengen toen de iPad Pro (2018) verscheen, maar we zijn al lang blij dat Apple deze broodnodige stap dit jaar eindelijk zet. Zelfs in bètavorm is iPadOS een indrukwekkende optelsom van kleine en grote aanpassingen aan de software van je iPad, die de manier waarop je de tablet gebruikt op vrijwel ieder vlak verbetert. Als dit pas de eerste stap is om van de iPad een beter product te maken, dan ziet de toekomst van de tablet er beter uit dan ooit tevoren.

Niet alleen hebben we van iPadOS een preview, ook de andere software-updates hebben we getest. Lees en kijk daarom ook onze uitgebreide iOS 13 preview, macOS Catalina preview en watchOS 6 preview.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu