Alle Microsoft Office iOS-apps krijgen Dark Mode voor iOS 13

29 augustus 2019, 8:54
2 min leestijd
Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Gratis

Goed nieuws voor Microsoft Office-gebruikers die in de avonduren nog aan het werk zijn: alle Office-apps voor iOS krijgen een donkere modus, te beginnen met Outlook.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Office iOS dark mode onderweg

Naar verwachting kunnen we iOS 13 en iPadOS in september installeren, met als grootste visuele verbetering de introductie van een donkere modus. Deze steekt alle menu’s van iOS in een donker jasje en schakelt automatisch de donkere modus van iOS-apps in, als de ontwikkelaar deze ondersteunt.

Vanaf nu mogen we ook de Office-apps van Microsoft aan deze lijst toevoegen, wat het bedrijf met een stijlvolle trailer heeft aangekondigd. Microsoft belooft alle Office-apps voor iOS een donkere modus te geven, voordat iOS 13 in de loop van september verschijnt. Ook de webversie van Office krijgt een dergelijke schakelaar, wat goed nieuws is voor Mac- en iPadOS-gebruikers die ook in hun browser aan hun documenten kunnen werken.

De meeste apps krijgen binnenkort een update die dit nieuwe uiterlijk toevoegt, maar Microsoft Outlook is vandaag al aan de beurt. De komende weken zullen Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive, SharePoint, Planner en To-Do nog volgen.

Gemaakt om je ogen rust te geven

In een blogpost legt Jon Friedman van Microsoft uit hoe het ontwerpteam te werk is gegaan. Hierbij benadrukt hij dat er specifiek gekeken is naar manieren om de apps minder intensief voor je ogen te maken in de avond. “Sommige donkere modi van apps hebben neonkleuren waardoor ze alsnog fel zijn voor je ogen, wij mikten op een rustiger kleurenpalet dat fijner is aan je ogen.”

Zodra iOS 13 op je iPhone of iPadOS op je iPad staat, kun je met een druk op een nieuwe knop in het Bedieningspaneel de iOS 13 donkere modus inschakelen. Naast alle apps van Apple zijn er al tientallen iOS-apps die de modus ondersteunen. Zodra de update daadwerkelijk beschikbaar is, zullen er ongetwijfeld nog meer volgen.

Dark Mode in Microsoft 365
Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu