Apple-diensten worden flink duurder (iPhone-nieuws #43)

Michel van 't Klaphek
29 oktober 2022, 16:09
2 min leestijd
Apple-diensten worden flink duurder (iPhone-nieuws #43)

Updatefeest bij Apple en forse prijsverhogingen. Dit is het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van de week in één overzicht.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16.1 verkrijgbaar: dit zijn de nieuwe functies

iOS 16.1 downloaden

Afgelopen week verscheen iOS 16.1. Deze tussentijdse iPhone-update voegt meerdere functies toe, waaronder de ondersteuning van live-activiteiten op het toegangsscherm.

Dat is handig, want hierdoor kun je bijvoorbeeld zien waar een pakketje blijft zonder de iPhone daarvoor te ontgrendelen. In onderstaand artikel zetten we alle nieuwe functies op een rij en laten we zien hoe je de update downloadt.

→ De nieuwe functies van iOS 16.1 downloaden

Ein-de-lijk: macOS Ventura is nu te downloaden

macOS Ventura

Ook vers van de pers: macOS Ventura. Of nou ja, helemaal ‘vers’ is de update ook weer niet. Ventura werd in juni aangekondigd, maar verscheen afgelopen week pas.

De nieuwe macOS-versie geeft je Mac een fris design en nieuwe functies. De grootste toevoeging is Stage Manager, waarmee je vensters op een nieuwe manier kunt beheren.

→ Zo kun je macOS Ventura downloaden

iPadOS 16 vernieuwt je iPad

En dat is drie. Afgelopen week bracht Apple ook iPadOS 16 uit. Ook deze update heeft lang op zich laten wachten, want hij werd eveneens in juni aangekondigd.

De grootste toevoeging van iPadOS 16 is Stage Manager. Verder worden meerdere apps in een fris jasje gestoken en krijgt de iPad enkele iPhone-functies, zoals de mogelijkheid om foto’s vrijstaand te maken.

→ De nieuwe functies van iPadOS 16 kun je zo downloaden

Gerucht: iPhone 15 Pro krijgt nieuwe camera

iPhone 15 Pro

De iPhone 14 (Pro) is vers van de pers, maar het gespeculeer over de opvolger is al begonnen. Het Taiwanese onderzoeksbureau TrendForce verspreidt namelijk het gerucht dat de iPhone 15 Pro 8GB RAM gaat krijgt.

Daarnaast verwacht het bureau in dit vlaggenschip een usb-c-aansluiting en een grote camera-verbetering.

→ De eerste geruchten over de iPhone 15 Pro

Apple verhoogt prijzen Apple Music, Apple TV Plus en Apple One

Apple Music

Slecht nieuws voor de portemonnee: de prijzen van Apple Music, Apple TV Plus en Apple One gaan omhoog. Voor al deze diensten betaal je straks één of enkele euro’s per maand extra.

Apple Music gaat bijvoorbeeld 10,99 euro per maand kosten, in plaats van een euro minder. Apple TV Plus doet er twee euro bovenop: van 4,99 euro naar 6,99 euro. De tarieven gaan per direct in.

→ Zo verhoogt Apple de prijzen voor Music, TV Plus en One

Win de iPad (2022)! Doe mee met onze winactie

iPad 2022

Vers van de pers, maar je kunt ‘m nu al winnen bij iPhoned. In samenwerking met Amac geven wij een iPad (2022) weg. Meedoen is helemaal gratis en heel simpel.

Je hoeft alleen maar het winactie-formulier in te vullen. Wees er wel snel bij, want de actie is geldig tot en met 6 november.

→ Zo kun je de iPad (2022) winnen

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store

Het laatste nieuws over Apple, iPhones en meer:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2022
Apple iPad 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu