WhatsApp test delen van status op Facebook en Instagram

Florence Peeters
27 juni 2019, 15:12
2 min leestijd
WhatsApp test delen van status op Facebook en Instagram

WhatsApp test het delen van je status via meerdere sociale netwerken. Zo zou je je WhatsApp-status in een keer ook in Instagram Verhalen of een andere app kunnen toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-status delen wordt getest

WhatsApp, Facebook en Instagram komen opnieuw een stapje dichterbij elkaar. De chatdienst laat namelijk gebruikers hun status op WhatsApp gemakkelijk delen in bijvoorbeeld Instagram of Facebook verhalen. Opvallend is dat het ook mogelijk is om deze foto of video door te plaatsen naar apps van derden, zoals Gmail of Google Photos.

Op die manier moet het makkelijk worden om een enkele status te maken die je vervolgens snel op verschillende platformen deelt. Wil je nu bijvoorbeeld iets delen op WhatsApp en Facebook, zul je twee aparte verhalen moeten plaatsen in beide losse apps.

Whatsapp tips

Gebruikers van het bètaprogramma van de berichtendienst kunnen met de nieuwe functie aan de slag. Het is voorlopig dus nog een test en dus nog niet duidelijk of de functie daadwerkelijk uitgerold wordt.

In 2017 introduceerde WhatsApp de Status-functie, die erg overeenkomst met de Verhalen-functie op Instagram en Facebook. Hier plaats je een foto, video of tekening die 24 uur lang te zien is door jouw contacten en vervolgens verdwijnt.

‘Data wordt niet gedeeld’

WhatsApp stelt tegenover The Verge dat dit niet betekent dat WhatsApp data gaat delen met andere apps, zoals Facebook. In plaats van accounts van verschillende apps aan elkaar te linken, zou de status via de deelopties van de smartphone zelf gedeeld worden. Dit geldt ook als je een WhatsApp-status deelt op een andere Facebook-dienst zoals Instagram.

Verschillende instanties en gebruikers zijn kritisch tegenover Facebook, omdat ze bang zijn dat de versleutelde berichten van WhatsApp alsnog worden gedeeld met het moederbedrijf. In 2016 werd deze data namelijk verzameld door Facebook voor advertentie-doeleinden, maar hier moest het bedrijf mee stoppen nadat privacywaakhonden het ontdekte.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie F8 kondigde Facebook ook een andere nieuwe functie aan voor WhatsApp. Apps en diensten kunnen binnenkort namelijk een verificatiebericht sturen via WhatsApp. Dit is veiliger dan een sms-bericht, door het gevaar van simkaart-hacks of sim-swapping. Check ook eens welke 19 WhatsApp-functies je waarschijnlijk nog niet kent.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu