De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Hacker wil miljoenen Twitter-accounts verkopen

Rutger Otto
9 juni 2016, 9:03
2 min leestijd
Hacker wil miljoenen Twitter-accounts verkopen

Een hacker zegt in handen te zijn van miljoenen Twitter-accounts en is van plan ze te verkopen voor ruim 5.000 euro in bitcoins.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-hack

De Russische hacker zou onder de naam Tessa88 opereren, zo schrijft ZDNet, dat contact heeft gehad via een versleutelde chat. De hacker zegt maar liefst 379 miljoen accounts in handen te hebben, waarvan e-mail, gebruikersnaam en wachtwoord bekend is.

Dat is een enorm aantal, meer dan de 310 miljoen actieve gebruikers per maand. Maar in totaal zijn er veel meer Twitter-accounts, als je bijvoorbeeld inactieve gebruikers meetelt. Een analyse van de website LeakedSource maakt echter op dat het in totaal om ruim 32 miljoen unieke accounts kan gaan.

twitter

Miljoenen accounts

Tessa88 claimt in 2015 aan de accountgegevens te zijn gekomen. Twitter ontkent op zijn beurt gehackt te zijn. Ook LeakedSource denkt niet dat Twitter is gehackt, maar dat de data is buitgemaakt na verspreiding van malware op het sociale netwerk. “Miljoenen mensen zijn geïnfecteerd met malware en de malware stuurde elke opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoorden van browsers zoals Chrome en Firefox terug naar de hackers”, staat in de LeakedSource-blog te lezen. “Het gaat om allerlei websites, waaronder Twitter.”

Gelekte wachtwoorden zijn inmiddels door ZDNet en LeakedSource bij verschillende gebruikers geverifieerd. Volgens Twitter zijn alleen accounts in gevaar die dezelfde wachtwoorden gebruiken op andere sites. Recent zijn er verschillende hacks geweest bij bedrijven, waaronder LinkedIn. Daardoor lopen getroffen gebruikers met identieke inloggegevens gevaar om bij andere diensten ook gehackt te worden. Aan te raden is altijd om een uniek en sterk wachtwoord te nemen.

Beroemdheden gehackt

De afgelopen dagen werden veel beroemdheden gehackt op onder meer Twitter. Zo werd het accounts van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg overgenomen, werd zanger en acteur Jack Black ten onrechte doodverklaard via het Twitter-account van zijn band Tenacious D en ook Katy Perry was slachtoffer op Twitter.

Lees meer over Twitter

Bronnen: ZDNet, LeakedSource
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen