Kun je straks geen mensen meer blokkeren op X / Twitter?

Piet-Jan Lentjes
21 augustus 2023, 10:05
2 min leestijd
Kun je straks geen mensen meer blokkeren op X / Twitter?

X (voorheen Twitter) is binnenkort van plan om het blokkeren van anderen mensen te verwijderen. Maar mag dat zomaar?

Lees verder na de advertentie.

Kun je straks geen mensen meer blokkeren op X / Twitter?

Onlangs heeft Elon Musk (de eigenaar van X, voormalig Twitter) tussen neus en lippen door wat opvallende toekomstplannen laten doorschemeren. Hij zei namelijk in een reactie dat hij de blokkeerfunctie van X wilt verwijderen. Maar mag hij dat zomaar?

elon musk apple

Eigenlijk kunnen we kort zijn. Ja, dat mag hij. Elon Musk is de eigenaar van X, dus hij kan ermee doen wat hij wilt. Maar daar zitten wel consequenties aan vast. De App Store en Google Play Store eisen namelijk dat een app als X / Twitter een functie moet hebben om andere accounts te blokkeren.

Accounts blokkeren: functie zal nog wel even blijven

Op Twitter kunnen andere gebruikers context toevoegen aan berichten wanneer eer extra informatie gewenst is. Vaak worden berichten daarmee ontkracht of krijg je meer gegevens over het onderwerp.

Toen het bericht over het blokkeren op Twitter verscheen, werd er door de community al snel extra behoorlijk wat info toegevoegd. Meteen was te lezen dat een blokfunctie verwijderen niet zomaar kan volgens de App Store- en Play Store-regels.

Wanneer de functie om iemand te blokkeren toch weggehaald wordt, dan zal Apple en Google de voormalige Twitter-app uit hun App Store halen. De enige mogelijkheid dat je dan nog X kunt gebruiken is via de website.

Blokkeren functie op X moet weg: maar waarom?

De reden waarom Elon Musk de functie weg wilt hebben is niet bekend, maar laat zich waarschijnlijk wel raden. Veel gebruikers blokkeren de gesponsorde berichten die je tussen tweets te zien krijgt. Ook worden veel gebruikers met een betaald account (en daarmee een blauw verificatievinkje) preventief geblokkeerd door niet-betalende accounts. Waarschijnlijk probeert Musk hiermee de adverteerders op X tegemoet te komen.

Altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: WikiMedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu