Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Snapchat video’s razend populair: 8 miljard filmpjes per dag bekeken

Rutger Otto
1 maart 2016, 14:28
2 min leestijd
Snapchat video’s razend populair: 8 miljard filmpjes per dag bekeken

Snapchat staat bekend als de app waarop je foto’s en video’s deelt die na een paar seconden verdwijnen. De filmpjes op het netwerk gaan hard – de dienst dreigt het gigantische Facebook zelfs in te halen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat video’s

Het gaat Snapchat voor de wind. De app is mateloos populair (vooral bij jongeren): dagelijks loggen meer dan 100 miljoen mensen in op de dienst. Gemiddeld spenderen de dagelijkse bezoekers zo’n 25 tot 30 minuten binnen Snapchat. Dat heeft Evan Spiegel, ceo van Snapchat, gezegd tijdens een meeting met banken en investeerders.

Dagelijks kijken mensen in totaal 8 miljard video’s per dag op Snapchat. Dat is evenveel als op Facebook, een platform dat dagelijks ruim een miljard mensen weet te bereiken. Het aantal afgespeelde video’s per dag op Snapchat is vijf keer meer dan een jaar geleden. In januari stelde Bloomberg dat er dagelijks 7 miljard video’s bekeken werden.

Evans trad echter niet in details. Het blijft dus onduidelijk wat Snapchat verstaat onder ‘bekeken’. Is dat helemaal bekeken of direct na aanklikken (en wegklikken)? Daarnaast weten we niet hoeveel van de video’s privé zijn en hoeveel er ‘verhalen’ van anderen of merken zijn.

snapchat discover

Inkomsten

Momenteel wordt de waarde van Snapchat geschat op 16 miljard dollar. De laatste tijd is Snapchat op verschillende manieren bezig om geld in het laatje te brengen. Zo kunnen merken bijvoorbeeld video-advertentieruimte inkopen die gebruikers dan afspelen. Populaire merken bereiken jongeren dan waarschijnlijk effectiever dan via televisie. Een nieuwe manier is met speciale geofilters.

Geofilters

In Amerika is de geofilter-functie recent uitgerold. Gebruikers kunnen dan betalen om een zelfgemaakt filter in een bepaald gebied kiesbaar te maken. Dat komt bijvoorbeeld voor gebruikers van pas die via Snapchat aan anderen willen laten weten bij welk bedrijf ze zijn. Ook voor feestjes is het bijvoorbeeld een leuke toevoeging. In Nederland en België zijn geofilters echter nog niet beschikbaar. Snapchat heeft laten weten de functie later naar meerdere landen te brengen.

Lees meer over Snapchat

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu