De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Hoe Snapchat zichzelf probeert te redden na een dramatisch kwartaal

Lars Paijmans
8 november 2017, 9:38
2 min leestijd
Hoe Snapchat zichzelf probeert te redden na een dramatisch kwartaal

De kwartaalcijfers van Snapchat stelden wederom teleur, dus doet het sociale netwerk een (laatste?) verwoede poging om de app nieuw leven in te blazen. Op deze drie speerpunten gaat de app zichzelf opnieuw uitvinden.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-redesign op komst na teleurstellend kwartaal

Wall Street hield zijn adem in toen Snap Inc. zijn kwartaalcijfers bekendmaakte. De teleurstelling was groot toen bleek dat er slechts 4,5 miljoen nieuwe gebruikers bij zijn gekomen, net iets meer dan de helft van de verwachtte acht miljoen. Vergeleken met een jaar geleden daalde ook de advertentie-inkomsten met 60 procent. In totaal werd er 207,9 miljoen dollar aan omzet gedraaid, veel lager dan de verwachte 235,5 miljoen dollar.

Snapchat redesign

Tot overmaat van ramp blijken de Snapchat Spectacles uit te draaien op een flop. Het bedrijf maakte bijna 40 miljoen dollar verlies op deze brillen, waarvan er nog zo’n 300.000 ongebruikt in een archief liggen. Er zal dus veel moeten gebeuren om Snapchat weer uit het slop te trekken. Ceo Evan Spiegel kondigt daarom een aantal drastische maatregelen en veranderingen aan. Dat begint bij een compleet herziene versie van de app. Deze focust zich op de volgende punten.

1. Snapchat wordt toegankelijker

Snapchat krijgt een compleet nieuw design, dat vooral toegankelijker en makkelijker te gebruiken wordt. “Veel mensen vinden onze app nog steeds moeilijk te begrijpen en onoverzichtelijk”, geeft Spiegel toe. Daarom wordt de app opnieuw opgebouwd om hem begrijpelijker te maken.

Lees ook: De ultieme Snapchat-gids voor beginners

2. Ontdekken wordt nog belangrijker

Volgens Snap Inc. gebeurt er iedere dag enorm veel op Snapchat, maar wordt dit maar door een heel klein deel van de gebruikers opgemerkt. Daarom zal het nieuwe design het ontdekken van deze nu nog verborgen content centraal stellen. Hoe dit precies gaan werken wil het bedrijf nog niet zeggen, maar dit moet de app persoonlijker maken, en mensen aanmoedigen om meer te ontdekken.

Snapchat redesign

3. Een betere streaming-techniek

Snapchat wordt veel gebruikt in de Westerse wereld, maar ook in opkomende markten neemt het aantal potentiële gebruikers toe. Daarom zal Snapchat in de nabije toekomst de architectuur verbeteren die gebruikt wordt om video’s naar de app te streamen. Dit laat jou sneller een Snapchat Story terugkijken, ook als je even wat minder goed mobiel bereik hebt.

Snapchat waarschuwt investeerders dat deze veranderingen op de korte termijn misschien een averechts effect hebben. Gebruikers hebben tijd nodig om te wennen aan het nieuwe ontwerp, maar dat risico neemt Snap Inc. Dat klinkt moedig, maar lijkt met het oog op de kwartaalcijfers ook een van de weinige opties die nog over zijn.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu