Elon Musk doet iPhones mogelijk in de ban (door deze iOS 18-functie)

12 juni 2024, 12:00
2 min leestijd
Elon Musk doet iPhones mogelijk in de ban (door deze iOS 18-functie)

Niet iedereen is blij met de ChatGPT-integratie in iOS 18, voor Elon Musk is het zelfs reden om voortaan iPhones te weren in zijn bedrijven. Zo zit dat.

Lees verder na de advertentie.

Elon Musk weert iPhones in zijn bedrijven

iOS 18 bevat een groot aantal nieuwe Apple Intelligence-functies. Daarnaast is er ook de integratie van ChatGPT, onder meer voor het genereren van afbeeldingen en het bieden van hulp bij het schrijven. Ook Siri werkt in iOS 18 met de hulp van ChatGPT.

Elon Musk heeft dit inmiddels vernomen en reageert erop via X (voorheen Twitter). Hij noemt de OpenAI-integratie een onacceptabele inbreuk op de beveiliging. Bovendien dreigt hij het gebruik van Apple-apparaten te verbieden in zijn bedrijven, waaronder Tesla, SpaceX en X.

Musk zegt verder dat bezoekers hun iPhones moeten afgeven bij aankomst in zijn bedrijven. Die iPhones zouden dan tijdens het bezoek worden opgeslagen in een kooi van Faraday, om er zeker van te zijn elektronische signalen worden tegengehouden. Musk heeft zelf overigens xAI, een directe concurrent van OpenAI.

Weinig verschil met de ChatGPT-app

Het klopt wel dat ChatGPT diep geïntegreerd zit in iOS 18, maar alleen als de gebruiker daar expliciet toestemming voor geeft. Er is daarom maar weinig verschil met het downloaden van de ChatGPT-app uit de App Store, afgezien van een betere toegankelijkheid. Qua beveiliging is de ChatGPT-integratie in iOS 18 waarschijnlijk beter dan het gebruik van de ChatGPT-app.

Apple belooft namelijk dat er zo min mogelijk gegevens worden gedeeld en dat er ook geen informatie wordt opgeslagen. Bovendien wordt de data die je invoert bij ChatGPT in iOS 18 niet gebruikt voor het trainen van de taalmodellen bij OpenAI. Voor het gebruiken van ChatGPT in Apple Intelligence heeft Apple Private Cloud Compute geïntroduceerd. Bij deze speciale servers wordt je data niet opgeslagen.

apple intelligence

Klanten kunnen de ChatGPT-functies binnen iOS 18 gebruiken met de gratis versie van ChatGPT-4o. Ze kunnen ook betaalde toegang kopen met een ChatGPT Plus-abonnement en zich vervolgens aanmelden bij hun account. Apple zegt dat het in de toekomst ook andere AI-aanbieders zal integreren in besturingssystemen. Of Musk daadwerkelijk iPhones gaat weren in zijn bedrijven, blijft voorlopig nog afwachten. iOS 18 komt in september pas publiekelijk beschikbaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu