iPhone Upgrade Plan: zo blaast Apple toestellease nieuw leven in

Redactie
10 september 2015, 16:53
3 min leestijd
iPhone Upgrade Plan: zo blaast Apple toestellease nieuw leven in

Apple introduceerde gisteravond tijdens het jaarlijkse Apple-event een eigen lease-constructie aan in de vorm van het iPhone Upgrade Plan. Of het programma ook naar Nederland komt is nog onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Toestellease in Nederland

De toestellease was een paar jaar geleden dé manier om een abonnement met het nieuwste toestel af te sluiten. Maandelijks betaalde je, bijvoorbeeld bij Hi of Telfort, een bedrag voor de lease van het toestel en aan het einde van je abonnement had je twee keuzes: of je betaalt een extra geldbedrag en de telefoon is van jou, of je levert hem in en komt met lege handen te zitten.

iPhone Upgrade Plan

Vanwege deze laatste twee punten stierf de toestellease al snel een pijnlijke dood in Nederland, aangezien niemand het zag zitten maandelijks geld te betalen voor een toestel wat je daarna niet kon doorverkopen of nog een jaar extra kon gebruiken. Met het iPhone Upgrade Plan blaast Apple toestellease echter weer nieuw leven in.

iPhone Upgrade Plan: wat is het?

Het idee van het iPhone Upgrade Plan is om ieder jaar over de nieuwe iPhone te beschikken, door maandelijks een bedrag te betalen. In principe is het plan bedoeld voor mensen die nu een iPhone 6S kopen, maar volgend jaar eigenlijk ook de iPhone 7 willen. Of voor mensen die de iPhone 6S willen, maar hem gewoonweg niet in één keer kunnen betalen. Het iPhone Upgrade Plan loopt sowieso twee jaar.

iphone 6s

Op dit moment is aanmelden voor het leaseplan alleen mogelijk bij de Apple Stores in de VS. Voor de gewone iPhone 6S betaal je 32,41 dollar per maand voor het 16GB-model en voor de iPhone 6S Plus met 16GB 36,58 dollar. Na een jaar kun je je leasecontract veranderen naar de iPhone 7, of hetzelfde bedrag blijven betalen voor de iPhone 6S. In het laatste geval heb je na twee jaar 768 dollar voor de 6S en 888 dollar voor de 6S Plus betaald. Ter vergelijking: in de winkel zou je 649 dollar voor de 6S en 749 dollar voor de 6S Plus betalen.

Maandelijks abonnement

Natuurlijk zit er wel een addertje onder het gras: na een jaar heb je al fors betaald voor je 6S-toestel, maar moet je het weer inleveren voor de volgende telefoon als je je iPhone Upgrade Plan verlengt. Ook je iPhone 7 lever je weer in. Betaal je twee jaar voor de iPhone 6S dan schijn je deze wel te mogen houden. Wel heb je dan flink meer betaald dan wanneer je de iPhone in één keer in de winkel aanschaft.

Bij de prijzen voor het iPhone Upgrade programma zijn nog geen gebruikerskosten opgeteld

Klein pluspuntje is dat de 99 dollar-kostende AppleCare+-verzekering standaard is inbegrepen bij het iPhone Upgrade Plan, maar dan nog haal je de kosten er niet helemaal uit. Ook belangrijk om te onthouden is dat bij bovenstaande prijzen nog geen gebruikerskosten zijn opgeteld. Je maandelijkse abonnement voor belminuten, smsjes en MBs moet nog los afgesloten worden. Bovendien zijn er nu nog enkele voorwaarden voor het iPhone Upgrade programma: je moet een creditcard bezitten en gebruikmaken van het Amerikaanse telecom-netwerk.

Vanaf 12 september gaan de nieuwe iPhones in de voorverkoop in onder meer de VS, Frankrijk en Duitsland. De iPhone 6S reserveren in Nederland is ook al mogelijk, al betaal je momenteel fors meer, wat waarschijnlijk komt omdat de aanbieders de iPhone importeren.

Lees het laatste nieuws over iPhone 6S

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu