iOS 18: deze 3 functies komen helaas niet direct naar de EU

24 juni 2024, 11:02
2 min leestijd
iOS 18: deze 3 functies komen helaas niet direct naar de EU

Apple kondigde onlangs aan dat drie belangrijke functies van iOS 18 en MacOS Sequoia bij het verschijnen niet direct beschikbaar zijn in de EU. Maar welke functies zijn dat dan?

Lees verder na de advertentie.

3 functies iOS 18 en MacOS Sequoia niet in de EU

Het gaat om de functies Apple Intelligence, Synchrone iPhone-weergave (iPhone Mirroring) en SharePlay Screen Sharing. Apple heeft zelfs laten weten dat deze functies van iOS 18 en MacOS Sequoia dit jaar helemaal niet beschikbaar zullen zijn voor klanten in de EU, vanwege zorgen over de naleving van de Digital Markets Act.

Dit is een domper voor Apple-klanten in de EU, want de functies in kwestie behoren tot de belangrijkste verbeteringen die Apple tijdens WWDC heeft onthuld. Apple Intelligence is een belangrijk nieuw initiatief met veel nieuwe AI-functies en een flinke vernieuwing van de virtuele assistent Siri.

iPhone Mirroring is de belangrijkste nieuwe functie in macOS Sequoia, waarmee je een live interactief scherm van je iPhone op je Mac kunt zien. Meldingen van de iPhone verschijnen ook op het scherm van de Mac. En SharePlay Screen Sharing is een upgrade van de functie voor het delen van schermen in FaceTime. Met iOS 18 kun je vragen om de controle van een ander apparaat over te nemen.

iOS 18 EU

Onduidelijk wanneer de EU volgt

Het is een beetje onduidelijk wat de Digital Markets Act precies vereist als het gaat om deze nieuwe functies. Maar Apple zei in een verklaring dat het ‘privacy en veiligheid’ in gevaar zou brengen. Een verwachte releasedatum voor deze functies van iOS 18 in de EU is niet bekendgemaakt.

De uitrol van Apple Intelligence voor Engelstalige apparaten begint dit najaar in de VS met het verschijnen van iOS 18. Meer Intelligence-functies, zoals een aantal van de nieuwe Siri-mogelijkheden, verschijnen in toekomstige iOS 18-updates. De iPhone Mirroring-functie komt later dit jaar, in een update voor macOS Sequoia. SharePlay Screen Sharing zou deel moeten uitmaken van de eerste iOS 18-release.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu