WWDC 2024 gemist: dit waren de 18 belangrijkste aankondigingen

Piet-Jan Lentjes
11 juni 2024, 11:31
3 min leestijd
WWDC 2024 gemist: dit waren de 18 belangrijkste aankondigingen

Apple heeft tijdens WWDC 2024 een hoop nieuwe functies laten zien. Heb je de eerste dag van WWDC dit jaar gemist? Geen nood! Dit zijn de 18 belangrijkste aankondigingen van WWDC 2024.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2024 gemist: dit waren de 18 belangrijkste aankondigingen

Op maandag 10 juni was het zover: Apple heeft tijdens WWDC 2024 laten zien wat ze van plan zijn met je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en meer. Tijdens dit twee uur durende event kwam er behoorlijk veel nieuws aan bod.

Eigenlijk was het wel héél veel nieuws. En als je snel wilt weten wat de belangrijkste aankondigingen waren heb je natuurlijk geen zin zo’n lange keynote. Geen nood! Na het kijken van onderstaande video ben je razendsnel up-to-date en dat in minder dan 3 minuten.

18 things from WWDC24 | Apple

WWDC 2024: 18 aankondigingen in het kort

We stippen hieronder de belangrijkste aankondigingen ook nog even snel aan. Deze functies komen binnenkort naar je Apple-devices!

ios 18 apple intelligence

Apple Intelligence

Apple heeft Apple Intelligence onthuld, Apple’s eigen AI. Vrijwel alle Apple-apps die standaard op je iPhone staan worden uitgebreid met handige nieuwe functies. Denk hierbij aan het automatisch opstellen en ordenen van mails in de Mail-app, schrijven van tekstberichten in Berichten en het samenvatten van meldingen op je iPhone. Bij Foto’s wordt het mogelijk om onderdelen weg te werken met behulp van AI.

iCreate WWDC 2024

Kom alles te weten over iOS 18 en meer!

In iCreate 160 lees je alles over de WWDC 2024, en als abonnee krijg je volgende week al toegang tot een exclusieve voorpublicatie. Nu is dus hét moment om een abonnement af te sluiten – tot 42% korting!


Helaas komt Apple Intelligence niet naar alle iPhones die draaien op iOS 18. Alleen de nieuwste modellen met de A17 Pro-chip hebben ondersteuning voor AI, dat zijn de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max.

ipad notities

Nieuwe functies voor iPad

Met veel bombarie werd de rekenmachine-app aangekondigd voor de iPad. Maar leuker was dat Apple nu teksten die je met de Apple Pencil op de iPad schrijft meteen kan verbeteren. Zinnen worden rechtgetrokken en letters beter leesbaar. Je kunt zelfs een som opschrijven en je iPad zal automatisch de oplossing geven.

Thuisscherm en beginscherm aanpassen

Een van de leukste aankondigingen tijdens WWDC 2024 was dat je in iOS 18 (en iPadOS 18) je thuisscherm en beginscherm aan kunt passen. Zo kun je de knoppen voor de zaklamp en de camera veranderen en mag je eindelijk de app-icoontjes op (vrijwel) elke plek neerzetten. Ook leuk: je kunt zelfs de kleur wijzigen van de icoontjes. Ook zijn apps nu te beveiligen met Face ID.

ios 18 thuisscherm aanpassen

En nog meer

Ook de AirPods hebben nieuwe functies gekregen. Zo kun je straks een telefoongesprek opnemen door ‘ja’ te knikken. Of lekker weg te klikken door met je hoofd ‘nee’ te schudden.

VisionOS 2 werd aangekondigd en Apple Vision Pro komt nu ook naar Europa (maar nog niet naar Nederland). Je kunt hem dan wel al in Duitsland kopen (vanaf 3999 euro). Hij is daar dan 28 juni te pre-orderen en je krijgt hem dan 12 juli binnen.

Genmoji

Apple introduceerde ook Genmoji. Hiermee kun je straks je eigen emoji’s maken. Het is straks ook mogelijk om je eigen afbeeldingen te genereren. Verder heeft Siri ChatGPT 4o ingebouwd.

Wil je op de hoogte blijven omtrent iOS 18 en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu