Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 12.4.1 nu beschikbaar: lost bugs en beveiligingslek op

Lars Paijmans
26 augustus 2019, 19:06
1 min leestijd
Breaking
iOS 12.4.1 nu beschikbaar: lost bugs en beveiligingslek op

Op de iPhone en iPad kun je vanaf nu iOS 12.4.1 downloaden. Apple heeft de update uitgebracht om verschillende bugs en beveiligingsfouten op te lossen.

iOS 12.4.1 nu beschikbaar, download de update

Met nog een paar weken te gaan tot de release van iOS 13, heeft Apple vanavond iOS 12.4.1 uitgebracht. De update voor de iPhone, iPad en iPod touch repareert bugs en scherpt de beveiliging weer aan. Zo werd vorige week een manier ontdekt om iOS 12 te jailbreaken, dus reken er maar op dat Apple weer een stokje voor deze methode steekt.

iOS 12.4.1 downloaden

iOS 12.4.1 downloaden is gemakkelijk, daarvoor doorloop je de onderstaande stappen.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies Software-update;
  4. Wacht tot iOS 12.4.1 gedownload is en volg de stappen op het scherm.

De totale update is 102,6MB groot en biedt volgens de beschrijving ‘belangrijke beveiligings- en stabiliteitsupdates’. Omdat Apple de update nog maar net heeft uitgebracht, kan het even duren tot deze ook op jouw apparaat beschikbaar is. Zo nu en dan bovenstaande stappen doorlopen, is de beste manier om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met downloaden.

Ook updates voor macOS, tvOS en watchOS

Het blijft niet bij iOS; ook de Apple Watch, Apple TV en Mac kunnen een update installeren. Vanaf nu kun je tvOS 12.4.1, watchOS 5.3.1 en macOS Mojave 10.14.6 downloaden en installeren. Ook deze updates bevatten geen nieuwe functies, maar verbeteren de beveiliging en stabiliteit van de software.

Geen nieuwe functies tot iOS 13 en iPadOS

Verwacht geen grote nieuwe functies in iOS 12.4.1, daarvoor zul je nog een paar weken moeten wachten tot iOS 13 en iPadOS verschijnen. Dat maakt van deze update waarschijnlijk ook de allerlaatste iOS-update die de iPad krijgt, aangezien de tablet overstapt op iPadOS.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu