Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

Michel van 't Klaphek
26 september 2019, 19:25
2 min leestijd
Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

Apple heeft iOS 12.4.2 officieel uitgebracht. Deze update is bedoeld voor ietwat oudere modellen, zoals de iPhone 6 en iPad Air. Ook brengt het bedrijf een watchOS-update uit voor de Series 1 en 2. Zo haal je de updates binnen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.4.2 downloaden en installeren

Afgelopen week kwam iOS 13.1 uit, een update met een hoop functies die eigenlijk voor iOS 13 bedoeld waren, maar niet op tijd klaar waren. Ook toestellen die de overstap naar iOS 13 niet kunnen maken mogen op een update rekenen. Apple heeft namelijk iOS 12.4.2 uitgebracht, een tussentijdse update voor de iPhone 6, en oudere modellen. De update voegt geen nieuwe functies toe, maar krikt het veiligheidsniveau van je toestel op.

iOS 12.4.2 installeren doe je zo:

 1. Leg je iPhone, iPad of iPod touch aan de oplader, of zorg dat de accu minstens voor de helft vol zit;
 2. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Algemeen’;
 3. Tik op ‘Software-update’ en volg de aanwijzingen op het scherm.
iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 7

Het kan zo zijn dat de update niet direct in beeld verschijnt. Probeer het dan later nog eens. Net nadat Apple een update heeft uitgebracht proberen veel mensen ‘m binnen te halen, met soms lange wachttijden tot gevolg. Maak vooraf ook een back-up van je iPhone. Mocht er tijdens het bijwerken iets misgaan ben je zo geen belangrijke gegevens kwijt.

iOS 12.4.2 komt uit voor deze Apple-apparaten

Geschat wordt dat inmiddels 20 procent van de ondersteunde iPhones is overgestapt op iOS 13. Apple ondersteunt haar apparaten ongeveer vijf jaar qua software-updates, wat betekent dat niet ieder iDevice in staat is iOS 13 binnen te halen. Voor die apparaten is iOS 12.4.2 bedoeld. De software-versie komt uit voor de volgende toestellen:

 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 5
 • iPad Air
 • iPad mini 2
 • iPad mini 3
 • iPod touch (zesde generatie)

watchOS 5.3.2 downloaden

De Apple Watch Series 1 en Series 2 worden niet ondersteund door watchOS 6, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem voor smartwatches. Het bedrijf uit Cupertino brengt daarom watchOS 5.3.2 uit, een tussentijdse beveiligingsupdate die verder geen nieuwe functies toevoegt. watchOS 5.3.2 downloaden doe je zo:

 1. Ga op de gekoppelde iPhone naar de Watch-app;
 2. Tik op ‘Algemeen’ en kies ‘Software-update’;
 3. Wacht vervolgens totdat de update is gevonden en volg de aanwijzingen op het scherm.

Zorg ervoor dat de accu van de Apple Watch voor minstens 50 procent vol zit, of leg ‘m tijdens het bijwerken aan de oplader. Het is verstandig om vooraf een back-up te maken.

Meer over iOS 13

Sinds iOS 13 heeft Apple een speciaal besturingssysteem voor de iPad: iPadOS. Check onze iPadOS-pagina om te kijken of jouw iPad in aanmerking komt voor de update. Bekijk ook onderstaande video voor de nieuwe functies van iOS 13.

iOS 13 review: onze top 9 favoriete nieuwe functies op een rij
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu