Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple Watch krijgt modus voor accubesparing

Rutger Otto
2 maart 2015, 9:07
2 min leestijd
Apple Watch krijgt modus voor accubesparing

Bij intensief gebruik zou de Apple Watch slechts een paar uur per dag met een volle lading kunnen doen. Nu blijkt dat de Apple Watch accubesparing aan boord heeft waarmee gebruikers langer met het apparaat kunnen doen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch accubesparing

Dat meldt The New York Times op basis van een Apple-werknemer. Volgens de bron heet de nog aan te kondigen functie Power Reserve, waarmee de Apple Watch overschakelt op laag energieverbruik om langer mee te kunnen gaan. Hij zal dan alleen de tijd weergeven op het scherm, verder staan overige functies dan even uit.

Apple heeft eerder al duidelijk gemaakt dat de Apple Watch elke nacht aan de oplader moet. Gebruikers moeten de dag echter gemakkelijk doorkomen. De Apple Watch is dan ook niet een apparaat dat even intensief gebruikt wordt als een iPhone. De wearable is namelijk bedoeld voor korte interacties, niet alleen om de tijd af te lezen, ook om notificaties te checken of om straks contactloos mee te kunnen betalen. Blijft wel de vraag of de Apple Watch een hele dag je beweging meet en wat voor invloed dat heeft op de accuduur.

apple watch april

Later op de markt

The New York Times schrijft dat de smartwatch van Apple later op de markt komt dan gepland. Dat komt door ‘technologische uitdagingen’. Daarnaast vertrokken een aantal belangrijke werknemers bij het bedrijf. Nest, de maker van slimme thermostaten die nu in handen is van Google, zou personeel van Apple hebben overgenomen.

Op 9 maart houdt het bedrijf uit Cupertino een speciaal evenement. Bij dit ‘Spring forward’-evenement staat naar verluidt de Apple Watch centraal. We komen dan eindelijk te weten wanneer de Apple Watch precies verkrijgbaar zal zijn, hoeveel de verschillende modellen gaan kosten en wat de precieze functies van het apparaat zijn.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: NY Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen