De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Arcade versus GameClub: twee abonnementen voor iOS-games

Erwin Vogelaar
30 oktober 2019, 21:24
3 min leestijd
Apple Arcade versus GameClub: twee abonnementen voor iOS-games

Apple Arcade heeft er nu al concurrentie bij: GameClub. Waar geef jij je vijf euro per maand aan uit? iPhoned vergelijkt de twee diensten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Arcade versus GameClub

Het was logisch dat Apple Arcade op termijn concurrentie zou krijgen, maar dit is wel heel snel. GameClub is een nieuw abonnement waarmee je net als Apple Arcade voor 4,99 euro per maand onbeperkt een selectie games kunt spelen zonder advertenties en in-app-aankopen. Toch zijn er ook grote verschillen. Wij leggen de twee diensten naast elkaar.

Presentatie: losse app voegt veel toe

Apple Arcade heeft een eigen tab in de App Store, maar binnen die tab is het lastig om de beste games eruit te plukken. GameClub laat zien hoeveel een eigen app toe kan voegen. Binnen de app worden bijvoorbeeld duidelijk de favoriete games gepresenteerd, net als de nieuwste toevoegingen en games in specifieke genres.

Daarnaast vind je in de app een aparte tab met artikelen over de games. Denk aan informatie over hoe de game is gemaakt, waar de inspiratie vandaan kwam en welke prijzen de app in het verleden heeft gewonnen. In de Awards-tab vind je jouw awards die je verdiend hebt door het spelen van games.

De Gameclub-app is nog niet compleet, want er mist bijvoorbeeld een zoekfunctie. Toch kan Apple absoluut wat leren van de app. GameClub voelt namelijk een stuk overzichtelijker en meer compleet aan.

Games: oud versus nieuw

Maar het draait natuurlijk allemaal om de games en daar zit het grootste verschil tussen Apple Arcade en GameClub. Terwijl Apple Arcade enkel nieuwe games aanbiedt, kiest GameClub er juist voor oude games terug te brengen. Dat gaat vaak om games die zonder hulp van GameClub niet meer zouden werken op de nieuwste versies van iOS. Daar zitten enkele uitstekende games tussen, zoals Super Crate Box, Run Roo Run en The Path to Luma. Op deze manier blijft deze geschiedenis bewaard.

Maar hoe sympathiek het terugbrengen van oude games ook is en hoe goed die games ooit waren, inmiddels zijn we zoveel verder als het gaat om smartphonegames. Vandaag de dag hebben we zoveel keuzes als het gaat om dingen kijken en spelen, maar te weinig tijd om alles te doen. Waarom zou je dan niet kiezen voor de nieuwste topgames die in gameplay en presentatie inmiddels veel beter zijn dan deze klassiekers?

Prijs: even duur

Net als Apple Arcade is GameClub is een maand lang gratis te proberen. Daarna gaat automatisch het abonnement van 4,99 euro per maand in. Zorg er dus voor dat je deze annuleert als je niet wil betalen. GameClub belooft net als Apple Arcade regelmatig nieuwe games toe te voegen.

Apple Arcade versus GameClub conclusie

GameClub is vooral een heel charmant idee, want iOS-games van weleer worden nieuw leven ingeblazen en op deze manier bewaard. Dat is zeer waardevol. Ook de app is een uitstekende manier om de games te presenteren.

In de praktijk is het echter fde vraag hoelang men geïnteresseerd blijft in het spelen van oude games. Zeker als er voor hetzelfde geld een hoop nieuwe kwaliteitsgames bij Apple Arcade speelbaar zijn.

Meer over Apple Arcade

Over Apple Arcade hebben we al uitgebreid geschreven. Lees bijvoorbeeld onze Apple Arcade review en onze uitleg over hoe Apple Arcade op macOS werkt. Daarnaast zetten de beste Apple Arcade-games op een rij, die we updaten als er nieuwe topgames aan de dienst worden toegevoegd.

Lees het laatste nieuws over Apple Arcade

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu