Apple Arcade

Apple Arcade

Met Apple Arcade kun je onbeperkt gamen op je iPad, iPhone, Mac en Apple TV. Het abonnement is deelbaar met je hele gezin, je hebt geen last van advertenties en kunt altijd en overal spelen.

Apple Arcade werd gelijktijdig met Apple TV Plus aangekondigd. Het idee achte deze dienst is simpel. Voor een vast maandelijks bedrag kun je onbezorgd gamen op je iPhone, iPad, Mac(Book) en Apple TV. Het aanbod bestaat uit meer dan 100 exclusieve games die alleen op Apple-apparaten speelbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

Lees het laatste nieuws over Apple Arcade

Apple Arcade: Netflix voor games

Apple Arcade is de nieuwe gamingdienst die Apple in de herfst van 2019 uitbrengt. Het abonnement komt uit in 150 landen, waaronder Nederland. Apple Arcade is vanaf 19 september 2019 beschikbaar voor al je Apple-apparaten. De dienst kost 4,99 euro per maand. Dankzij de gratis proefperiode van 1 maand kun je kijken of Apple Arcade bevalt.

Apple Arcade Screens 2

Apple Arcade is een abonnement om onbeperkt games op iOS, macOS en tvOS te spelen. Het is dus niet hetzelfde als Google Stadia, waarbij je losse spellen moet aanschaffen. Bovendien is Arcade een abonnement, en geen streamingdienst. Je installeert de games dus nog steeds op je iPad en iPhone.

Het aanbod bestaat uit meer dan 100 exclusieve games voor Apple-apparaten. Het bedrijf uit Cupertino werkt hiervoor samen met tientallen ontwikkelaars waaronder Lego, Sega, Crossy Road-maker Hipster Whale en Disney.

Apple Arcade is meer dan alleen een gamedienst, omdat men ook gaat meedenken tijdens het maakproces. Apple gaat ontwikkelaars bijvoorbeeld financieel ondersteunen. Op die manier moet Arcade in de toekomst een enorm aanbod aan exclusieve topgames krijgen.

Apple Arcade games

Altijd en overal gamen

Een handige feature is dat de ‘Netflix voor games’ onthoudt waar je was gebleven. Wanneer je op je Apple TV begint met spelen en halverwege de deur uit moet, kun je dus direct verder gaan op je iPad of iPhone. Bovendien heb je geen internetverbinding nodig tijdens het spelen, omdat alles lokaal opgeslagen wordt. Alleen tijdens het opstarten moet je even contact maken met de App Store om je savegame in te laden.

Apple wil makers van kwalitatieve, hoogwaardige games een podium geven. Gratis spellen, die bijvoorbeeld geld verdienen met advertenties, vind je dan ook niet terug bij Arcade. Op die manier kun je voor een vast, maandelijks bedrag onbeperkt gamen. Ook aan je privacy is gedacht, omdat Arcade geen gegevens opslaat en niet volgt wat je doet.

Tot slot is het mogelijk om het abonnement met maximaal vijf andere gezinsleden te delen. Zo heeft het hele gezin speelplezier voor een paar euro per maand. Bovendien kunnen ouders via Schermtijd regelen welke games hun kinderen mogen spelen. Ook kunnen zij vierkante ogen voorkomen door een tijdslot in te stellen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Apple Arcade archief

Bekijk archief (56 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu