De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dit moet je weten over Apple Arcade-games spelen via macOS

Erwin Vogelaar
18 oktober 2019, 19:21
2 min leestijd
Dit moet je weten over Apple Arcade-games spelen via macOS

Met macOS Catalina is Apple Arcade ook op macOS beschikbaar. Dit moet je weten over games spelen via deze abonnementsdienst op je Mac.

Lees verder na de advertentie.

Apple Arcade macOS: dit moet je weten

Apple Arcade is de nieuwe abonnementsdienst van Apple voor het onbeperkt spelen van een selectie games. Aanvankelijk was de dienst enkel via iOS 13 bereikbaar, maar inmiddels zijn er ook games speelbaar via een Apple TV en op je Mac. We zetten enkele dingen die je moet weten voor je op een rij. Voor ons oordeel over Apple Arcade lees je onze review.

Wat kost Apple Arcade op macOS?

Met Apple Arcade betaal je een maandelijks bedrag van 4,99 euro per maand. Dan kun je op alledrie de systemen games spelen: iOS, tvOS en dus ook macOS. De dienst is de eerste maand tevens gratis te proberen.

Interessant aan de games van Apple Arcade is dat het gaat om premium titels zonder in-app-aankopen of vervelende energiesystemen. Zo weet je zeker dat je alle games van Apple Arcade voor dit vaste bedrag van begin tot eind kunt spelen.

apple arcade macos

Hoe speel ik Apple Arcade games op macOS?

Apple Arcade heeft geen app, maar met macOS Catalina heeft de App Store wel een nieuwe Apple Arcade-tab gekregen. Daar vind je alle games die beschikbaar zijn voor macOS. Dat zijn niet alle Apple Arcade-games, want sommigen zijn exclusief voor iOS. Toch zitten er op het moment van schrijven al ruim vijftig games bij en het aanbod zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

Menig van deze games zijn duidelijk geoptimaliseerd voor smartphones, maar werken ook prima met een touchpad of muis. Of je sluit een controller aan.

Om een game te downloaden klik je op de downloadknop. De game wordt als losse app op je Mac geïnstalleerd.

Een Apple Arcade controller gebruiken

Sinds Catalina is het mogelijk om controllers aan te sluiten om games te spelen. Zo koppel je zonder problemen de fijne PlayStation 4- en Xbox One-controllers aan je Mac. Het koppelen van controllers doe je via de bluetooth-instellingen van je apparaat. Voor uitgebreide uitleg lees je onze tip hoe je een PlayStation- of Xbox-controller aansluit.

Heb je nog tips nodig over welke games je kunt spelen? Deze vijf Apple Arcade games kun je direct proberen. Later zullen we nog meer Apple Arcade-games die de moeite waard zijn op een rij zetten. Wil je dat niet missen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Apple Arcade

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu