Google Pixel 8a vs iPhone 13: dit zijn de 5 verschillen (ADV)

8 mei 2024, 7:00
4 min leestijd
Google Pixel 8a vs iPhone 13: dit zijn de 5 verschillen (ADV)

Gesponsord door:

Bij Vodafone bestel je nu ook de gloednieuwe Google Pixel 8a. Het is een budgetvriendelijk toestel en ongeveer vergelijkbaar in prijs met de iPhone 13. Maar, wanneer kies je nu voor de Google-smartphone of een iPhone 13? Dit zijn de vijf verschillen.

Google bij Vodafone

Het kopen van een Google Pixel-smartphone was in het verleden nog een flinke uitdaging. Ze waren niet in Nederland te verkrijgen, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. De Google Pixel 8-serie is nu ook verkrijgbaar bij Vodafone. De nieuwste aanwinst daarin is de budgetvriendelijke Pixel 8a, die je nu per pre-order bestelt. Tijdelijk ontvang je 150 euro extra inruilwaarde bij je Pixel 8a als je een oude telefoon inlevert.

De Pixel 8a is ongeveer vergelijkbaar in prijs met een iPhone 13, die al een aantal jaren te verkrijgen is. De iPhone 13 haal je momenteel bij Vodafone in huis voor 528 euro en de gloednieuwe Google Pixel 8a kost je 408 euro. Maar wanneer kies je nou voor welk toestel? We zetten de twee tegenover elkaar, zodat je de keuze maakt die het beste bij je past.

5 verschillen tussen Google Pixel 8a en iPhone 13

Camera’s

We beginnen met de verschillen tussen de twee camerasets. Kies je voor de nieuwe Google Pixel 8a, dan krijg je een hoofdlens die foto’s maakt met een maximale resolutie van 64 megapixel, een ultragroothoeklens van 13 megapixel en een voorcamera met dezelfde resolutie. De iPhone 13 heeft dezelfde drie lenzen, maar die schieten foto’s van 12 megapixel.

Dat klinkt als een groot verschil, maar dat wil niet direct zeggen dat de Google Pixel 8a beter is in foto’s maken. Kwaliteit is ook grotendeels afhankelijk van de software en hoe kleuren verwerkt worden. Beide telefoons maken daardoor goede foto’s.

Fijn aan de Pixel 8a is de bewerkingstool. Aan de hand van kunstmatige intelligentie pas je jouw foto’s precies aan zoals jij dat wilt. Verwijder ongewenste personen van je achtergrond of verplaats objecten naar een andere plek. Ook is het mogelijk om uit meerdere foto’s de perfecte groepsfoto samen te stellen, waar iedereen goed op staat.

Batterij

Dan de batterij. Die van de Pixel 8a heeft een capaciteit van 4500 mAh. Kijken we naar de iPhone 13, dan zien we dat die beschikt over 3240 mAh. Ook hier zegt het flinke verschil tussen de twee batterijen niet enorm veel.

Hoe een telefoon omgaat met de accu is afhankelijk van veel verschillende aspecten. Jouw eigen smartphonegewoontes spelen een grote rol, maar ook welke functies allemaal aangedreven moeten worden. En hoe energiezuinig is de gebruikte chip?

Volgens Apple kijk je zo’n 19 uur lang video’s met de iPhone 13 en met de Google Pixel 8a zal je ook met gemak een hele dag kunnen doen. Opladen van beide toestellen gaat via een kabeltje, maar is ook draadloos mogelijk. Handig hierbij is dat de iPhone 13 uitgerust is met MagSafe. Dankzij magneten klikt de iPhone precies op de goede plek vast op de draadloze oplader, zodat hij optimaal oplaadt.

Scherm

De verschillen tussen de schermen zijn klein. Die meten allebei 6,1 inch en zijn handig met een enkele hand te bedienen. De resolutie van de iPhone 13 ligt een tikkeltje hoger, maar dat verschil is minimaal. Wel biedt de Google Pixel 8a ondersteuning voor Always On, waarbij je scherm altijd laat zien hoe laat het is in de vergrendelstand. Handig, maar de functie vraagt wel iets meer van de batterij.

Kleuren

Natuurlijk zijn de iPhone 13 en Google Pixel 8a in verschillende kleuren beschikbaar. Ga je voor de Pixel 8a, dan heb je de keuze uit gebroken wit, zwart en blauw. Liever de iPhone 13? Dan is hij er in zilver, zwart, blauw, roze en rood. Welke past het beste bij jou?

iphone 13

Opslaggrootte en chip

Je wilt genoeg ruimte hebben voor al je foto’s en andere bestanden op je telefoon. De Google Pixel 8a wordt standaard geleverd met 128GB of 256GB aan opslag. Heb je meer nodig? Kies dan voor de iPhone 13, want die is, naast 128GB en 256GB, ook beschikbaar met 512GB tegen een meerprijs.

Verder is er bij de Google Pixel 8a 8GB RAM aanwezig, terwijl de Apple-telefoon het moet doen met 4GB. Die heeft dan weer een krachtigere chip, waardoor het verschil niet merkbaar zal zijn. Ben je een fanatieke gamer? Kies dan voor de iPhone 13. De A15 Bionic-chip van Apple kan daar het beste mee omgaan.

Bestel de iPhone 13 of Google Pixel 8a bij Vodafone

Voor welke je ook kiest, je bent bij Vodafone aan het juiste adres. De Pixel 8a is nu per pre-order te bestellen. Hoe eerder je bestelt, hoe eerder je hem in huis hebt! Wees er snel bij, want tijdelijk ontvang je ook nog eens 150 euro extra inruilwaarde als je een oude telefoon inlevert. Heb je liever de uitgebreidere Pixel 8 of zelfs de topper, de Pixel 8 Pro? Ook die scoor je bij Vodafone.

Heb je thuis internet van Ziggo, dan profiteer je van nog meer voordelen. Zo krijg je tot 7,50 euro korting per maand op je abonnement. Geen Ziggo, maar ben je wel jonger dan 28 jaar? Dan ontvang je alsnog de 7,50 euro korting per maand met Vodafone Young.

Dit is een advertorial: een gesponsord artikel dat door een adverteerder is aangedragen. De inhoud van de advertorial staat los van de iPhoned-redactie en redactionele artikelen op de website. Advertorials zijn herkenbaar aan de titel ‘(ADV)’, de banner in de afbeelding en/of de aanduiding “gesponsord door” en het logo van de sponsor. Meer weten over advertorials en andere commerciële uitingen op iPhoned? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu