De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Sleep Cycle: De slimste wekker-app stopt nu ook gesnurk

Lars Paijmans
23 april 2018, 11:05
2 min leestijd
Sleep Cycle: De slimste wekker-app stopt nu ook gesnurk
Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Gratis

Sleep Cycle is al jaren één van de populairste iOS-apps, en de nieuwste update zet wederom een dikke streep onder die positie. Vooral de Apple Watch-app wordt er hierdoor een stuk beter op.

Sleep Cycle Apple Watch voorkomt snurken

Met Sleep Cycle kun je iedere nacht je slaapritme bijhouden, de app dient bovendien als slimme wekker die jou op het beste moment wakker maakt. Apple Watch-dragers hebben daarnaast een aantal exclusieve functies, zoals het nauwkeuriger registreren van je slaapstatistieken. De laatste update voegt hier een wekker en snurkpreventie aan toe.

Sleep Cycle Apple Watch

Het werkt als volgt. Als jij de Watch ‘s nachts om je pols laat zitten, zal Sleep Cycle je wakker maken door het horloge te laten trillen via de Taptic Engine. Op die manier word jij wakker, maar maakt de wekker geen geluid. Handig als jij er ‘s ochtends vroeger uitmoet dan je partner.

Ook deze wekker gebruikt dezelfde slimme techniek als degene op je iPhone. Door je slaap te meten, weet Sleep Cycle wanneer je in diepe slaap bent. De wekker kiest vervolgens een moment waarin je het minst diep slaapt, zodat je gemakkelijker wakker wordt. Je stelt dan ook niet een wekker in voor één specifiek tijdstip, maar een periode van een kwartier of twintig minuten waarin je gewekt kunt worden.

Anti-snurkfunctie

De andere nieuwe functie komt vooral van pas voor de snurkers onder ons. Omdat Sleep Cycle ook meeluistert naar geluiden tijdens het slapen, hoort de app ook als je begint te snurken. Zodra dit geluid wordt opgevangen door de microfoon, geeft de Apple Watch je – wederom via de Taptic Engine – een ferme tik op je pols. Hierdoor word je niet wakker, maar raak je wel uit de diepe slaap die het snurken veroorzaakt.

Wil je meer weten over hoe Sleep Cycle de favoriete wekker-app van de iPhoned-redactie werd? Lees dan het onderstaande verhaal.

Lees ook: Oogappels #5: Sleep Cycle is de beste wekker en slaaptracker voor iOS

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu