De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappels #5: Sleep Cycle is de beste wekker en slaaptracker voor iOS

Lars Paijmans
10 augustus 2016, 20:47
3 min leestijd
Oogappels #5: Sleep Cycle is de beste wekker en slaaptracker voor iOS
Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Gratis

Reviewscore

8

Een goede nachtrust gaat een stuk verder dan alleen op tijd opstaan. Een simpele wekker-app is dan ook niet genoeg. Met Sleep Cycle breng je jouw slaapritme en de kwaliteit ervan in kaart, zonder dat jij hier veel voor hoeft te doen.

Lees verder na de advertentie.

Sleep Cycle maakt wakker worden makkelijker

Sleep Cycle bestaat al jaren en heeft zich gaandeweg bewezen als één van onze favoriete iOS-apps. Iedere ochtend gebruiken we de wekkerfunctie, en terwijl jij slaapt doet Sleep Cycle zijn best om de kwaliteit van je nachtrust te registreren.

Deze twee functies spelen handig op elkaar in, want omdat Sleep Cycle weet hoe diep jij slaapt, kan de slimme wekker je op het ideale moment wakker maken. Vooraf geef je aan hoeveel tijd de app krijgt om je te laten ontwaken (bijvoorbeeld 15 minuten), waarna de app ’s ochtends kijkt wanneer je het minst diep in slaap bent. Zo word je gemakkelijker wakker en voel je jezelf ook fitter.

Sleep Cycle

Je slaapkwaliteit meten met Sleep Cycle kan op twee manieren. De aangeraden manier is via de ingebouwde microfoon van je iPhone. Door de wekker te activeren en je iPhone op je nachtkastje te leggen, zal Sleep Cycle op basis van geluidsgolven bepalen of je slaapt, en of je gedurende de nacht wakker wordt. Een andere optie is via de bewegingssensor van je iPhone, al moet je hiervoor wel je telefoon in bed leggen. Hierdoor kan de app je beweging registreren en zo bepalen hoe diep je in slaap bent.

Iedere ochtend laat de app je met een handige grafiek zien hoe je de nacht doorgebracht hebt. Diepe dalen tonen de momenten dat je in diepe slaap was, terwijl hoge pieken de periodes laten zien dat je wakker bent geweest. We gebruiken Sleep Cycle al jaren en kunnen bevestigen dat deze grafieken doorgaans erg nauwkeurig zijn.

Interessante gegevens over je nachtrust

Hoe langer je Sleep Cycle gebruikt, hoe interessanter de gegevens ook worden die de app aan je presenteert. Zo kun je na een paar nachten al je verschillende slaapsessies met elkaar vergelijken, en in het ‘Trends’-tabblad zien hoe laat je gemiddeld naar bed gaat, wat je slaapkwaliteit is en hoe laat je gemiddeld opstaat.

Hierbij houdt Sleep Cycle zelfs rekening met het weer van die dag en de luchtvochtigheid. Als je vaak op verschillende locaties slaapt, vergelijkt de app deze ook met elkaar. Interessante en mogelijk belangrijke informatie voor mensen met slaapproblemen, en een leuke bonus voor doorsnee gebruikers die meer te weten willen komen over de manier waarop ze de nacht doorbrengen. De app is bovendien gekoppeld aan de Gezondheid-app van Apple, waar je jouw slaapdata in kunt integreren.

Sleep Cycle is gratis te downloaden in de App Store, maar verstopt een aantal van de functies achter een premium-betaalmuur. Als gratis gebruiker kun je echter al wel de slimme wekker benutten en je slaap laten analyseren. Premiumgebruikers kunnen dit verder uitbreiden met een functie om met kalmerende klanken sneller in slaap te komen, ook is er een nieuwe notitiefunctie waarmee je iedere ochtend aangeeft hoe je je voelt.

Ook als je geen geld wilt uitgeven aan de app, heeft Sleep Cycle meer dan genoeg in huis om de standaard wekker-app op je iPhone te vervangen, al was het maar om het iedere ochtend wat makkelijker maken om uit bed te komen.

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store

Lees meer over onze favoriete apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu