De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappels #14: Slack is onze favoriete productieve chat-app

Lars Paijmans
7 maart 2017, 16:30
2 min leestijd
Oogappels #14: Slack is onze favoriete productieve chat-app
Slack

Slack

Gratis

Reviewscore

8,5

In onze Oogappels-rubriek zetten we apps in het zonnetje die we al maanden of jaren gebruiken en waar we echt niet meer zonder kunnen. Hier lees je waarom productieve chat-app Slack niet op jouw iPhone mag ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

Slack: de beste productieve chat-app

Chat-app Slack is anders dan WhatsApp, Telegram of iMessage, omdat de dienst zich speciaal richt op communicatie voor grotere groepen. Volledige bedrijven bijvoorbeeld of -in het geval van iPhoned- een redactie.

Slack Oogappels

Hoewel je in Slack dus prima privéberichten kunt versturen, komt de dienst vooral van pas als je met meerdere personen iets wil bespreken. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden, is de app opgedeeld in verschillende onderdelen. Allereerst heb je Teams, de overkoepelende naam van je bedrijf of redactie waar mensen voor uitgenodigd kunnen worden. Zit je eenmaal in een team, dan krijg je toegang tot alle (niet besloten) kanalen.

Deze kanalen houden de dienst overzichtelijk, omdat je deze heel doelgericht en onbeperkt aan kunt maken. Ideaal als je met een deel van je team over een specifiek onderwerp wilt praten, zonder dat je er al je collega’s mee opzadelt. Met deze basisfuncties is Slack al het proberen waard, maar vooral omdat de dienst een stuk verder gaat dan dat, kunnen we inmiddels niet meer zonder.

Gebruikersgemak staat voorop

Zo laat de dienst je moeiteloos tussen teams wisselen, kun je bestanden rechtstreeks uploaden en delen en is er een slimme zoekfunctie aanwezig. Zijn deze basisfuncties niet genoeg, dan heeft de app nog tal van integraties die je handmatig kunt toevoegen. Dit varieert van het moeiteloos versturen van gifs tot het instellen van een reminder, zodat de Slackbot jou op het opgegeven tijdstip ergens aan herinnert.

Slack Oogappels

Op deze manier kun je ook populaire diensten toevoegen aan je team waar je al langer gebruik van maakt. Je mail-account bijvoorbeeld, maar ook een dienst als Twitter. Met de ingebouwde belfunctie maakt Slack apps als Hangouts, Skype en FaceTime minder noodzakelijk. Tel hierbij op dat Slack moeiteloos werkt op zowel iOS, macOS, Android en Windows en je weet zeker dat je ook onderweg en thuis nog toegang hebt tot de dienst.

Vooral dit gebruikersgemak zorgt ervoor dat de dienst niet meer weg te denken is van onze iPhones. Al ons digitale werkoverleg gaat via deze app en daardoor heeft de dienst een prominente plek op onze homescreen en in het dock van onze Macs gekregen. Slack is volledig gratis te gebruiken, al kun je voor een vast bedrag wel een premium-versie ontgrendelen. Deze heeft uitgebreidere opties en bewaart je berichten langer. Zeker voor kleinere teams is de gratis versie echter goed genoeg, zeker als je Slack een keertje uit wil proberen.

Slack

Slack Technologies, Inc.

Gratis via App Store

Bekijk ook onze andere Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu