De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappel #24: Waarom Microsoft OneNote mijn favoriete studie-app is

Lars Paijmans
15 augustus 2019, 16:41
3 min leestijd
Oogappel #24: Waarom Microsoft OneNote mijn favoriete studie-app is
Microsoft OneNote

Microsoft OneNote

Gratis

Reviewscore

8

Als je een iPad of iPhone gebruikt tijdens je studie, dan mag Microsoft OneNote wat ons betreft niet ontbreken. In dit artikel leg ik uit wat deze app zo goed maakt.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft OneNote iOS is een aanrader voor iedere student

De App Store puilt uit van de apps voor studenten. Van slimme kalenders tot notitie-apps en manieren om de mooiste presentaties in elkaar te zetten. Toch was het lastig om een app te vinden die als centrale plek dient voor alles wat met je studie te maken heeft.

Totdat ik Microsoft OneNote een kans gaf en het plots de 24ste app werd die in de lijst met Oogappels van iPhoned mag toetreden. In deze rubriek bespreken we zo nu en dan een app die ons positief is opgevallen, zelfs als ‘ie al maanden (of jaren) bestaat.

Lees ook: Dit zijn de 6 beste agenda-apps voor school en studie

OneNote iOS

Aanvankelijk zag ik OneNote als een aanhangsel van Microsoft Office. Een app die je per ongeluk op je apparaat zet als je PowerPoint, Word en Excel aan het installeren bent. Dat ik dit al die jaren helemaal verkeerd heb ingeschat, bleek wel toen ik een maandje geleden de app installeerde.

OneNote maakt het namelijk heel makkelijk om het overzicht te bewaren in je drukke studentenleven. In plaats van aparte apps en documenten te gebruiken voor verschillende vakken en opdrachten, is OneNote een grote digitale ringband waar je oneindig veel categorieën kunt aanmaken.

Zo kun je een notitieblok maken voor je gehele studie en deze onderverdelen met subcategorieën per vak. Maak ook een los tabblad aan voor je stage en vervolgens heb je een beknopt overzicht van alles wat je te doen staat.

OneNote komt in allerlei situaties van pas

OneNote bestaat inmiddels zo lang dat de app uitpuilt van de functies. Zo ondersteunt de app de Apple Pencil en de tweede generatie Apple Pencil voor de iPad Pro 2018, zodat je tekeningen kunt maken of je notities gewoon kunt opschrijven in plaats van intypen. Afbeeldingen voeg je snel toe door ze vanuit een andere app in je notities te slepen.

Als je OneNote een tijdje gebruikt, dan staat de app al snel vol met tientallen notities en andere documenten. Op dat moment komt de zoekfunctie van pas, waarmee je tegelijk door al je notities kunt zoeken. Leer je vanaf het begin aan om dus iedere notitie een goede naam te geven, zodat je alles later snel en gemakkelijk weer terugvindt.

Microsoft OneNote iOS

Zelf gebruik ik de app op een iPad met een toetsenbord, om een overzichtelijke scheiding aan te brengen in aantekeningen die tijdens lessen worden gemaakt. Ook heb ik een map met al mijn voorbereidingen voor stagedagen.

Daar plaats ik ook linkjes in naar Google Presentaties om alles bij de hand te houden. Op die manier hoef ik maar één app bij te houden, in plaats van te werken in Pages of een andere schrijf-app waarin je al snel het overzicht verliest, doordat alle documenten die door elkaar heen staan.

Het proberen waard

Het voordeel van OneNote is dat je de dienst helemaal gratis kunt gebruiken en de app zowel op iOS als macOS en Windows werkt. Via OneDrive worden al je gegevens tussen deze verschillende apps gesynchroniseerd, zodat je notities altijd actueel blijven. Dit alles maakt van OneNote een app die ik iedere student van harte kan aanbevelen.

Microsoft OneNote

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Lees ook onze andere Back to School-artikelen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu