Pittige endless runner Lastronaut zit vol explosies en slow motion

Rutger Otto
8 maart 2015, 14:59
2 min leestijd
Pittige endless runner Lastronaut zit vol explosies en slow motion

Lastronaut is een nieuwe game in de App Store waarin je een robot langs raketten en explosies moet loodsen. Zeldzaam: hij is helemaal gratis te downloaden zonder advertenties.

Lees verder na de advertentie.

Lastronaut

Lastronaut werd deze week door Apple uitgelicht in de App Store als één van de ‘Beste nieuwe games’. Het is gemakkelijk te bedenken waarom: het spelletje ziet er prachtig uit en na elke game over wil je weer verder spelen.

In Lastronaut speel je een menselijke robot (een humanoid) en is het zaak zo ver mogelijk te rennen over de verwoeste aarde te rennen. De setting is een prachtige pixelwereld waarbij vooral de mooie kleuren en lichteffecten opvallen. Alles oogt heel levendig en soepel, wat knap is voor een endless runner en zeker als er zoveel in beeld gebeurt.

Het rennen gaat automatisch, maar de speler dient zelf te springen en schieten. Dat is nodig, want tijdens het redden komt er van alles op je af. Op de grond liggen mijnen, een soort drone gooit met bommen en er komen raketten op je af. Deze kun je allemaal ontwijken door te springen, maar je kunt de aanvallen ook afweren door erop te schieten.

Lastronaut - Official Release Trailer

Wapentuig

De wapens in Lastronaut hebben een belangrijke rol. In totaal zijn er vijf verschillende soorten, waarvan vooral de vlammenwerper en de shotgun van pas komen. Aan het begin van een run weet je echter niet welke van de vijf je in handen krijgt. Onderweg komen er nieuwe wapens naar beneden en kun je ergens anders mee knallen. De wapens zijn altijd willekeurig: je weet nooit welke je krijgt. Dat houdt het spel fris en verrassend. Knal je vijanden uit de lucht, dan gaat dat gepaard met grote explosies en maak je combo’s, dan raakt alles in slow-motion, wat er nóg indrukwekkender uitziet.

Een groot pluspunt aan Lastronaut is dat het spel helemaal gratis is. Dat betekent dat er geen advertenties zijn en dat in-app aankopen helemaal afwezig zijn. Het houdt de game overigens wel simpel: je kunt geen power-ups kopen. Wel zijn er door middel van Game Center trofeeën doelen te bereiken.

lastronaut

Download Lastronaut

Lastronaut is een visueel zeer aantrekkelijke game die je vaak nog eens voor enkele potjes oppakt. Het spel is heel uitdagend en behoorlijk pittig. Probeer het zelf voor iOS 7 of nieuwer.

Lastronaut

Darrin Henein

Gratis via App Store

Lastronaut
Lastronaut
Lastronaut
Lastronaut
Lastronaut
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu