Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Deze apps zijn met ARKit klaar voor iOS 11

18 september 2017, 17:20
3 min leestijd
Deze apps zijn met ARKit klaar voor iOS 11

iOS 11 komt morgen uit, en introduceert onder meer ARKit. De apps uit dit lijstje zijn inmiddels klaar voor de nieuwe update.

Lees verder na de advertentie.

Ontdek deze iOS 11 ARKit-apps zelf

iOS 11 brengt een lading nieuwe features met zich mee, met onder meer ARKit en een aantal productiviteitsverbeteringen. Deze apps zijn er met hun laatste updates helemaal klaar voor. In ons iOS 11-overzicht lees je daarnaast alles over wat er nieuw is in deze grote update.

1. Carrot Weather

Carrot Weather, de grappige weer-app, heeft in de laatste update een augmented reality-modus gekregen. In de AR-modus kun je Carrot, de robot waar de app om draait, in de echte wereld zien. Met gebaren kun je vervolgens kiezen welke gegevens ze aan je laat zien. Ook reageert Carrot op je handelingen: we raden je dan ook af om haar in haar gezicht te porren.

De app werkt verder precies zoals je het gewend bent. Je vindt de nieuwe modus in het menu rechtsbovenin, en is vooral een leuke toevoeging die de app net iets leuker maakt dan zijn concurrenten.

Download Carrot Weather in de App Store (4,49 euro)

CARROT Weer: Neerslag & Radar

Grailr LLC

Gratis via App Store

2. Holo

Holo bestond al langer, en gebruikte een eigen versie van augmented reality om virtuele karakters in je cameraveld te plaatsen. Nu gebruikt de app ARKit om dit te doen, waardoor de virtuele figuren een stuk soepeler in beeld verschijnen. Daarnaast worden hologrammen van bekende acteurs, dieren en andere karakters nu levensgroot getoond als je dubbeltikt op het scherm.

Ondanks dat de app eigenlijk al eerder een vorm van augmented reality gebruikte, maakt ARKit de app een stuk nuttiger. Zo worden oppervlakken sneller herkend, en zijn de proporties van de bestaande karakters meer in verhouding met hun omgeving.

Download Holo in de App Store (gratis)

Holo

8i

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Warhammer 40.000: Freeblade

We zagen deze game al tijdens Apple’s ARKit-aankondiging langskomen, maar de update voor Warhammer 40.000: Freeblade is nu naar iedereen uitgerold. Met de AR Photo-modus kun je je karakter uit het spel in de echte wereld neerzetten. Op deze manier kun je er omheen lopen, inzoomen, of zelfs een foto maken waarbij het lijkt alsof je je karakter in het echt ontmoet.

Het spel gebruikt ARKit verder niet voor de gameplay. Toch is het een toffe toevoeging om je karakter in het echt te kunnen ‘ontmoeten’, want het spel komt hiermee een stapje dichterbij de werkelijkheid.

Download Warhammer 40.000: Freeblade in de App Store (gratis)

Warhammer 40,000: Freeblade

Pixel Toys

Gratis via App Store

4. SketchAR

SketchAR is een app die je helpt met het maken van tekeningen en schetsen, en met versie 2.0 van de app wordt hiervoor ARKit gebruikt. Via de app kies je een voorbeeld, wat je vervolgens kunt overtekenen in de echte wereld. Ook kun je een foto tot tekening omtoveren, om je te helpen met bijvoorbeeld het schetsen van een portret.

Voor nu kun je alleen nog maar papier van A4- en A5-formaat gebruiken voor je tekeningen. Ook moet je nog steeds cirkels op je papier zetten als referentiekader voor de camera. De makers van SketchAR werken wel aan de mogelijkheid om met ARKit op grote canvassen of zelfs een muur te kunnen werken.

Download SketchAR in de App Store (gratis)

Sketchar: AR Drawing App

SketchAR

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu