Google voorziet Google-app van Material Design op iOS

12 december 2014, 12:35
2 min leestijd
Google voorziet Google-app van Material Design op iOS

De algemene Google-app is van een update voorzien. Het meest in het oog springend is Material Design, wat Google standaard in Android 5.0 Lollipop gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Material Design

Google introduceerde met de komst van Android 5.0 Lollipop een nieuwe huisstijl die luistert naar de naam Material Design. Sindsdien worden Googles apps geüpdatet met het nieuwe design. De algemene Google app op iOS is nu ook van Material Design voorzien, dat betekent: een strakker ogende app met speelse kleuren. Het betekent ook dat de app lekker dynamisch werkt, anders dan Apples eigen apps die wat meer statisch zijn.

Daarnaast is de app geschikt voor de grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Geen opgeblazen scherm meer, maar alles scherp en strak. Nog steeds kun je vanuit het toegangsscherm zoeken via Google en Google Now omhoog vegen. Nieuw is een blauwe ‘Google’-knop onderin beeld, zodat je altijd een nieuwe zoekopdracht kan starten, maakt niet uit waar je in de app bent.

google-app

Vernieuwingen

Ook heeft de app een ‘Recent’-functie. Hiermee krijg je de meest recente zoekopdrachten te zien. Deze worden gepresenteerd met kaarten, op eenzelfde manier als dat Safari de geopende tabbladen presenteert. Wat dat betreft voelt de algemene Google-app nu meer aan een browser dan ooit, hoewel je niet direct links kunt tikken in een adresbalk, want die is er niet.

Een heel handige toevoeging is de mogelijkheid om vanuit de app meteen een uitgeklede versie van Google Maps te openen, zonder daarvoor eerst doorgestuurd te worden naar de losse Google Maps-app. Zoek je een adres op, dan kun je die meteen in de app op een kaartje bekijken. De gepresenteerde kaarten zijn interactief, maar een navigatie kan je nog steeds niet starten.

Google-app downloaden

Google voor iOS is 59,8MB groot en beschikbaar voor iOS 7 of nieuwer. De app is gratis te downloaden vanuit de App Store.

Google

Google

Gratis via App Store

Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu