‘Binnenkort kun je gesprekken WhatsApp overzetten van Android naar iPhone’

Mike Peek
22 januari 2022, 10:39
2 min leestijd
‘Binnenkort kun je gesprekken WhatsApp overzetten van Android naar iPhone’

Als je van een Android-telefoon overstapt naar een iPhone is het lastig om je oude gesprekken in Whatsapp mee te nemen. Daar komt binnenkort wellicht verandering in. WhatsApp werkt aan een eenvoudige manier om je chats te migreren van Android naar iOS.

Lees verder na de advertentie.

‘WhatsApp vereenvoudigt overstap Android naar iPhone’

Je kunt je WhatsApp-gesprekken met bepaalde foefjes nu ook al overzetten van Android naar iPhone, maar heel eenvoudig is het niet. De chatdienst werkt gelukkig aan een simpelere manier om dat voor elkaar te krijgen. Dat ontdekte WABetaInfo in een nieuwe proefversie van de software. Je hebt er straks wel de app Move to iOS voor nodig.

Zoals op de onderstaande screenshots te zien is, kun je je gesprekken alleen importeren als je de app voor het eerst installeert op je iPhone. Het is dus niet mogelijk om dat later te doen. Of en wanneer WhatsApp deze functie officieel uitrolt, is nog onbekend.

WhatsApp Android iOS

De andere kant op is overigens nu al mogelijk. Sinds enige tijd kun je WhatsApp overzetten van een iPhone naar een toestel met Android 12. Er is wel een belangrijke beperking: het werkt alleen als je smartphone uit de doos op die nieuwste versie van het besturingssysteem draait. Een uitzondering zijn de toestellen van Samsung. Alle Galaxy-smartphones met Android 10 of hoger zijn hiervoor geschikt.

Meer over WhatsApp

WhatsApp blijft veruit de populairste chatdienst ter wereld. Op iPhoned geven we daarom regelmatig tips om alles uit de app te halen. Zo laten we zien hoe je spam herkent en kunt voorkomen in WhatsApp. En wist je dat het mogelijk is om WhatsApp op vijf apparaten tegelijk te gebruiken?

Natuurlijk zijn er ook luchtigere tips. Zo kun je in WhatsApp zelf een gif maken en versturen. Wil je nog meer weten? In de video hieronder lopen we zes handige functies langs die je misschien nog niet kent.

6 handige WhatsApp-functies die je (vast) nog niet kende

Bron: WABetaInfo
Bron afbeelding: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu