MijnGegevens-app van de overheid: al je informatie op één plek

6 april 2022, 16:24
2 min leestijd
MijnGegevens-app van de overheid: al je informatie op één plek

Ben je ook helemaal klaar met alle (blauwe) enveloppen en wil je graag al je belangrijke informatie op één plek? Download dan nu de Mijn Gegevens-app van de Nederlandse overheid. In dit artikel vertellen we je hoe veilig deze app is en hoe je hem installeert.

Lees verder na de advertentie.

Deze informatie sla je op in de MijnGegevens-app

De overheid heeft een heleboel belangrijke gegevens van je. Met de MijnGegevens-app van de Nederlandse overheid krijg je al jouw informatie te zien op je iPhone of iPad.

MijnGegevens

Rijksoverheid

Gratis via App Store

Je moet hierbij denken aan de nummers op je identiteitsbewijs, belastingaangiften of je APK-keuringen. Vanuit de app kan je heel eenvoudig al deze informatie opvragen en gebruiken. Eigenlijk vind je alle belangrijke identiteitsgegevens in de app terug. Deze informatie is sowieso al beschikbaar via de website van MijnOverheid. Om de app te gebruiken moet je wel even inloggen.

MijnGegevens Overheid

Wie kan er gebruik maken van MijnGegevens en is het veilig?

Ben je 14 jaar of ouder? Dan kan je de nieuwe MijnGegevens-app van de overheid gebruiken. Daar heb je wel de DigiD-app nodig. De app moet op dezelfde iPhone (of iPad) staan om in te loggen. Als je met je DigiD inlogt bij de MijnGegevens-app, komt je informatie automatisch in de de app te staan.

Heb je de DigiD-app nog nooit gebruikt? Dan moet je je identiteit eerst bevestigen. Dit doe je bijvoorbeeld door in de app je rijbewijs, identiteitsbewijs of je paspoort te laten checken. Wanneer je de DigiD-app voor de eerste keer start, vertelt de app je precies wat je moet doen.

DigiD

Rijksoverheid

Gratis via App Store

Je hoeft ook geen zorgen te maken dat boeven met je persoonlijke gegevens aan de haal gaan. Je moet immers altijd inloggen met je DigiD en de DigiD-app moet je beveiligen met een pincode. Wanneer je dat vervelend vindt, kan je er ook voor kiezen om de app te ontgrendelen met Face ID of Touch ID (de gezichtsherkenning en de vingerafdrukscanner van Apple). Zo weet je zeker dat alleen jij de app kan openen en de gegevens kunt bekijken.

De Nederlandse overheid is flexibel met MijnGegevens

De MijnGegevens-app van de overheid is ervoor bedoeld om alle bureaucratische rompslomp makkelijker te maken. De app heeft echter meer handigheidjes. Zo kan je via de app ook reminders instellen. Vind je het bijvoorbeeld handig om een melding op je iPhone te krijgen wanneer je paspoort verloopt? Dat kan in de MijnGegevens-app! (‘Identiteit > Bekijk persoonsgegevens > Paspoort en ID-kaart > Opslaan in agenda’).

De Nederlandse overheid kan je ook berichten sturen via de app. In de app heb je toegang tot veel van je gegevens, maar voor lopende zaken en het wijzigen van instellingen op MijnOverheid moet je naar de website van MijnOverheid gaan.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Houd deze website dan in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Bron: Logius
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu