Dit zijn de 10 meest gedownloade apps en games ter wereld

Rutger Otto
3 september 2015, 10:25
2 min leestijd
Dit zijn de 10 meest gedownloade apps en games ter wereld

Wat zijn de meest populaire apps in de App Store en heb jij ze allemaal op je iPhone staan? Dit zijn wereldwijd de meest gedownloade apps van de afgelopen vijf jaar.

Lees verder na de advertentie.

Analysebureau App Annie is een bekende in de app-wereld, omdat het onder meer downloads bijhoudt. Nu heeft het bureau enkele lijsten gepubliceerd met apps en games die het meest populair zijn ter wereld. Voor de lijsten gebruikte App Annie data die het tussen juli 2010 en juli 2015 verzamelde.

meest gedownloade apps

Meest gedownloade apps

Dit zijn volgens App Annie de meest populaire apps ‘ooit’. Bovenaan staat Facebook, waarvan de eerste versie in 2008 verscheen. Het sociale netwerk is nog steeds razend populair op iOS. Op nummer twee volgt nog meer Facebook met de Messenger-app. Die bestaat al sinds 2011, maar pas sinds vorig jaar is hij verplicht om te downloaden als je via Facebook wil chatten. Van Facebook staat verder Instagram en WhatsApp nog in de top 10.

Ook Google is goed vertegenwoordigd met twee apps: YouTube staat op 3 en Google Maps (de nieuwste app uit de lijst – bestaat sinds december 2012) is op 8 te vinden. Ook Apple heeft twee apps in de lijst: Zoek mijn iPhone op 7 en (opmerkelijk) iTunes U op nummer 10. Dat laatste komt volgens App Annie voornamelijk doordat de studie-app van Apple in China heel populair is.

meest gedownloade apps

Meest gedownloade games

In de lijst met games staan voornamelijk usual suspects maar ook hierbij is het opvallend dat het voornamelijk oudere games zijn. De nieuwste in de lijst is de Dispicable Me-game, die uit juni 2013 stamt.

Op één vinden we Candy Crush Saga, het puzzelspel dat veel mensen met een iPhone gespeeld hebben. Ook Fruit Ninja blijkt populair. Hij staat op nummer 2, zelfs boven Angry Birds, dat op drie staat.

Kijken we naar endless-runners op iOS, dan is het opvallend dat Subway Surfers (op 4) meer gedownload is dan Temple Run (plaats 7). Wel staat deel 2 van Temple Run eveneens in de top 10, op nummer 9. Verder toont de lijst dat na het origineel Angry Birds Rio het meest populair is in de serie.

Lees meer over apps

Bron: App Annie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu