De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 10 beste iPhone-apps van 2014

Rutger Otto
31 december 2014, 17:06
3 min leestijd
De 10 beste iPhone-apps van 2014

We hebben dit jaar weer een hoop nieuwe apps op onze homescreens mogen verwelkomen. Soms om ze een week later weer te verwijderen, anderen bleken precies wat je nodig had. In dit artikel zetten we de beste 10 algemene apps uit 2014 op een rij.

Lees verder na de advertentie.

In onderstaand artikel staan alleen apps die uitkwamen in 2014. Er waren dit jaar veel apps die grote updates kregen, maar als de oorspronkelijke versie van de app uit 2013 komt, is die niet in de lijst meegenomen. Op willekeurige volgorde zijn dit de beste iPhone-apps van 2014 volgens iPhoned.


Er waren dit jaar twee fantastische mail-apps voor iOS. De eerste was Mailbox, de slimme e-mail-app van Dropbox. Deze app introduceerde de functie om e-mail te verwerken door middel van veegbewegingen. Daarmee kun je gemakkelijk en snel e-mail verwijderen en archiveren. Ook maakt Mailbox het gemakkelijk om mail bijvoorbeeld te snoozen en te synchroniseren met andere apparaten. Daarnaast is Mailbox gewoon een erg fijne, lichte app voor iOS.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Later kwam er nog een mail-app van Google in de App Store. Inbox by Google heeft het streven om het begrip ‘e-mail’ opnieuw uit te vinden. De Inbox-app haalt de belangrijkste informatie uit inkomende berichten en organiseert je mail direct in categorieën. Ook maakt de app gebruik van veegbewegingen die we kennen uit Mailbox.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

Met Workflow kun je met één druk op de knop een reeks acties in gang zetten, een principe dat we ook kennen van IFTTT. Een pdfje maken van een willekeurige pagina in Safari? Elke dag automatisch NASA’s foto van de dag in je fotorol? De routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde koffietentje in Google Maps? Het kan allemaal. Dit soort acties maakt van Workflow een enorm handige app, waarmee je acties die veel handelingen kosten op de iPhone terugbrengt naar één tik.

Dubsmash - Videos for everyone

reddit

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Eén van de grootste hypes van dit jaar op app-gebied was ongetwijfeld Dubsmash. Met deze app kun je kiezen uit verschillende geluidsfragmenten uit meerdere categorieën. Via de frontcamera kun je ze dan playbacken en met anderen delen.

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

Podcasts werden, mede dankzij Serial, weer groot in 2014. Marco Arment, die eerder aan de wieg stond van Tumblr en Instapaper, maakte een podcast-app genaamd Overcast. Deze is helemaal gratis, maar behoorlijk compleet. Niet alleen is het design prachtig, ook werkt hij heel soepel en simpel.

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy, Inc.

Gratis via App Store

Dit jaar kwam iOS 8 uit, wat de deuren opende voor alternatieve toetsenborden op iOS. Fleksy was één van de eerste en misschien wel de allerbeste van het moment. De app ondersteunt Nederlands en de toetsenborden zijn volledig naar eigen smaak in te richten.

Hyperlapse van Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hyperlapse is de eerste app van Instagram naast de fotodienst. Met Hyperlapse kun je filmpjes opnemen en versneld afspelen. Erg goed aan de app is dat mogelijke beweging in de opname (trillingen en bibberen) helemaal netjes gladgestreken worden.

Mail to Self • Send notes to your email in one tap

Extra Thought

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Mail To Self is in feite een extensie. De app is enorm handig voor mensen die vaak iets naar zichzelf mailen. Het is niet langer nodig om een link te kopieren, je mail-app te openen, een mail op te stellen en deze vervolgens te verzenden. Mail To Self werkt namelijk veel sneller: delen, mailen, klaar. Hierbij dien je gebruik de maken van de extensie-knop, die staat onder de deel-knop in Safari.

Photomath

Photomath, Inc.

Gratis via App Store

Photomath laat vooral zien waar smartphones tegenwoordig toe in staat zijn. Snap je een rekensommetje niet, dan richt je de camera op en via augmented reality verschijnt het antwoord meteen op je scherm. Vervolgens kun je stap voor stap bekijken hoe de som wordt ontleed om tot een uitkomst te komen.

Nuzzel: News for Professionals

Nuzzel

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Nuzzel bracht dit jaar een nieuws-app uit die werkt met artikelen die door vrienden zijn gedeeld. Met de app krijg je een melding als er veel over bepaalde artikelen gesproken wordt. Je krijgt te zien welke mensen dat zijn en je kan vervolgens meteen de verhalen lezen. Dat is handig, want zo word je door vrienden op nieuws gewezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu